avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... comunicare catre petenti
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

comunicare catre petenti

care este termenul in care trebuie sa primeasca un petent raspunsul la o petitie transmisa pe e-mail catre o institutie publica ?
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 22:06, 7 Ianuarie 2010
Termenul la care trebuie sa primiti raspuns este de 30 de zile.Daca nu ati primit raspuns puteti face contestatie in contencios administrativ . Tacerea inseamna acceptarea situatiei respective.
oricarei cereri/petitii/sesizari...etc i se atribuie un numar la registratura institutiei respective....daca institutia nu dispune de un program viabil/acreditat de gestionare a unor asemenea acte , nu cred ca aveti la ce raporta cele 30 de zile in care trebuie sa primiti raspunsul....reformulati petitia in scris , la registratura , retineti nr. de inregistrare si dupa aceea puteti sa-i strangeti cu usa
O.G. nr. 27/2002
"ART. 8
(1) Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia să comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă.
(2) Pentru soluţionarea petiţiilor transmise, potrivit art. 6^1, de la alte autorităţi sau instituţii publice, termenul de 30 de zile curge de la data înregistrării petiţiei la autoritatea sau instituţia publică competentă.
ART. 9
În situaţia în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul prevăzut la art. 8 cu cel mult 15 zile."
Puteti solicita numarul de inregistrare a mail-ului, sau daca acesta nu exista( nu doreste sa vi-l dea), puteti demonstra la instanta , printr-un printscreen in care apare data la care ati trimis mail-ul, precum si notificarea " sent" . :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns inspectie judiciara danaa1 danaa1 Daca justitiabilul depune o plangere la CSM privind incalcarea legii 303/2004 de catre un magistrat,iar CSM va trimite inspectia judiciara spre cercetare,in ... (vezi toată discuția)
In cat timp pot primi raspuns? Tarzan2012 Tarzan2012 Care este termenul de zile la un raspuns de catre o institutie? Orice om depune o cerere la o institutie: AJOFM,primarie,judecatorie,politie,etc si i se ... (vezi toată discuția)
În cât timp trebuie o primărie să-ți dea răspuns la o cerere ... Togo 83 Togo 83 În cât timp trebuie o primărie să-ți dea răspuns la o cerere depusă ? (vezi toată discuția)