avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Context medico-legal adulti TSA & certificat de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Context medico-legal adulti TSA & certificat de handicap

Buna seara! As avea niste intrebari despre contextul medico-legal al autismului la adulti:

1. Persoanele aflate in regim ambulatoriu pot sa fie diagnosticate cu tulburare de spectru autist sau ADHD? Daca da, care este codul si denumirea? Care este diagnosticul legal valabil?

2. Persoanele diagnosticate la varsta adulta pot obtine certificat de handicap? Care sunt privilegiile care li se pot oferi? Dr persoanele cu ADHD?

Multumesc anticipat! Daca cunoasteti un avocat care poate raspunde la aceste intrebari si alte intrebari similare, puteti sa mi-l recomandati va rog, pentru a putea avea o discutie mai amanuntita, contra-cost.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:14, 6 Iunie 2023
1-Nu exista un singur test medical sau genetic pentru a depista ADHD,
Evaluarea diagnostica se realizeaza in echipa medic psihiatru – psiholog clinician.
Diagnosticul de ADHD se poate pune si la adult de catre medicul psihiatru, in baza unui consult si a rezultatelor evaluarii psihologice.
In speta daca in unitatea ambulatorie exista medic psihiatru si psiholog acestia pot realiza analiza pacientului si la final pot exprima concluzii medicale
2-Numai comisia medicala de expertiza persoane cu handicap este autorizata si competenta sa dispuna verificarea documente,or medicale,eventual sa solicite investigatii suplimentare pentru a stabili afectiunea,stadiul acesteia,
afectiuni concurente cu scopul incadrarii afectiunii si eventual eliberarea de decizie/certificat de incadrare in grad de handicap
Drepturile si facilitatile persoanelor detinatoare de decizie/certificat incadrare in grad de handivcap sunt prevazute in disp L nr 448/2006 republicata
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul de diagnosticare al psihologului clinician SMario SMario Psihologul clinician, cu un master in psihologie clinica, are dreptul de a pune un diagnostic, fara a colabora cu un psihiatru? (vezi toată discuția)
Buna ziua!am un băiețel cu tulburare de spectru autist! copilul ... sophiamorariu sophiamorariu Buna ziua!Am un băiețel cu tulburare de spectru autist! Copilul este recuperabil,dar nu mai facem față cu banii.Imi puteți spune va rog,daca ii facem ... (vezi toată discuția)
Diagnostic de boala psihica pus gresit si expertiza medico-legala cu verdict discernamant diminuat, cum scap de efectele lor juridice Future Future Am o bunica a carei interes e sa profite de mine pentru a lua bani de la stat. Sunt in stare de soc sa aflu ce a fost in stare sa faca fara stirea mea si am ... (vezi toată discuția)