avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara, ce pot face in urmatoarea situatie: In ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara, ce pot face in urmatoarea situatie: In urma ordonantei ...

Buna seara, ce pot face in urmatoarea situatie:
In urma ordonantei presedintiale s-a stabilit domiciliul copilului la mama si programul de vizita al tatalui., domiciliul fiind la cca 100km de tata. Recent, mama minorului m-a anuntat ca ea s-a mutat la tara la parintii ei, cca 200km fata de tata, obligandu-ma sa ma duc la ei sa imi vad copilul., eu nefiind in relatii bune cu parintii ei. In aceea localitate nu am unde sa merg cu copilul, nu exista parcuri, sunt doar doua magazine, iar cel mai apropiat oras e la 50-60 de km de ea. Nu ma deranjeaza faptul ca s-a mutat, ma deranjeaza ca face tot posibilul sa ma indeparteze de copil, mai mult bunica copilului decat mama (este foarte influentata).
Ce pot face legal daca in hotararea judecatoreasca domiciliul a fost stabilit intr-un oras si ea s-a mutat la tara, la o distanta mult mai mare?
Buna ziua,
Deschideti o noua actiune prin care solicitati ca dreptul de a avea legaturi personale cu minorul sa se desfasoare la domiciliul dvs. Motivati tocmai cu aceste argumente.
Eu iau minorul de doua ori pe luna la domiciliul meu, în București. Am drept de vizita 4 ore la domiciliul copilului, stabilit de instanta. Dosarul de fond încă se afla pe rol la instanta, procesul fiind peste doua luni. Și eu am cerut domiciliul copilului sa se stabilească la mine. Acum copilul are 3 ani și 2 luni, dacă depun ordonanță, pot cere domiciliul sa se stabilească la mine măcar pana la soluționarea dosarului de fond? Poate atunci va rămâne definitiv la mine, iar mama poate sa îl viziteze de câte ori vrea, nu ma opun cum fa e ea.

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Buna ziua,
Deschideti o noua actiune prin care solicitati ca dreptul de a avea legaturi personale cu minorul sa se desfasoare la domiciliul dvs. Motivati tocmai cu aceste argumente.

Puteti încerca o noua ordonanta și sa solicitați stabilirea domiciliului minorului la.domiciliul dvs.
Daca si-a schimbat domiciliul s-au schimbat și datele problemei.
Ar trebui încercat un program de vizita mai mare pentru mamă.

Claudiu Lascoschi
BUCUREȘTI
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
daca procesul de fond este pe rol la Judecatoria Buzau, mama a fugit in Vrancea, eu sunt din Bucuresti, unde pot depune o noua ordonanta?
Competența instanței este cea de la reședința obișnuită a copilului. Așadar, trebuie determinat dacă mama și-a schimbat reședința sau s-a mutat temporar pentru a vă șicana. Unde are mama serviciul, în Buzău sau în Vrancea.
Copilul este înscris la o grădiniță din Vrancea sau din Buzău ?

Alte discuții în legătură

Schimbare domiciliu minor ana_21crd ana_21crd In urma unui divort la notar, s-a hotarat ca eu sa raman parintele rezident. In vremea aceea adresa de pe buletin era cea a apartamentului pe care ulterior eu ... (vezi toată discuția)
Ordonanța președințială LLia LLia 1.S-a deschis proces de divort de unul din soți. La momentul deschiderii minorul locuia cu unul din părinti -tatal. Ulterior s-a făcut ordonanța ... (vezi toată discuția)
Programul de vizita stabilit raza de soare raza de soare Am scris aici,cu ceva timp in urma despre problema mea. Am o fetita de 4 ani ,la divort mi-a fost incredintata mie ( cum era si firesc) iar lui i s-a dat 2 ... (vezi toată discuția)