avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara! Pe 9 Octombrie pot sa mi depun dosarul ptr ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara! Pe 9 Octombrie pot sa mi depun dosarul ptr pensionare ...

Buna seara!
Pe 9 Octombrie pot sa mi depun dosarul ptr pensionare limita de virsta
Amgajatorul(privat) face presiune sa mi depun demisia.
Legal poate sa ma concedieze?
Multumesc anticipat
O seara buna tuturor!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:12, 5 Iulie 2021
1. Decizia de a demisiona reprezintă actul unilateral de voinţă al salariatului şi nu poate fi „impusă” de angajator. Cu alte cuvinte, angajatorul nu are niciun temei legal în a influenţa decizia salariatului privind încetarea contractului de muncă prin demisie. Dacă angajatorul doreşte încetarea raporturilor de muncă cu salariatului, acesta are la dispoziţie varianta concedierii, cu respectarea însă a dispozitiilor prevazute in Codul muncii.

Incercati sa sesizati ITM-ul local cu privire la demisia sugerata de catre angajator.

2. Pana in octombrie, se poate decide concedierea dvs pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie angajat la cererea angajatorului. roflorin roflorin Este legal ca angajatorul sa impuna salariatului sa-si dea demisia din societatea X unde este incadrat pe perioada nedeterminata, ptr ca apoi sa fie angajat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! soțul meu a fost angajat pe postul de șef producție ... TinaBot TinaBot Buna ziua! Soțul meu a fost angajat pe postul de șef producție de 4 luni la o firma care încă isi ridicată fabrica propiu zis. De când s-a angajat a ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla? alexfesty alexfesty Buna ziua, sa explic pe scurt situatia. Am lucrat la o sala de fitness pe postul de la receptie, unde in ultimul timp au inceput niste lucrari de renovare. ... (vezi toată discuția)