avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... O asociatie non-profit poate imprumuta o entitate ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

O asociatie non-profit poate imprumuta o entitate comerciala?

O asociatie non-profit poate imprumuta o entitate comerciala?
Ultima modificare: Miercuri, 7 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:20, 19 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
Multumesc, inteleg ca exista specificat asa ceva specificat in lege?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
DA, daca de exemplu este asociatul unic al acelei firme :-) Sau scopul asociatiei este ajutarea IMM in dificultate si da credit fara dobanda ( unele dau chiar sume nerambursabile), sau alte asemenea cazuri speciale.,... altfel raspunsul este negativ, ca IFN-urile organizate ca asociatii ( CAR) dau imprumuturi la propii membri persoane fizice...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut intre 2 persoane juridice taie taie Buna ziua, O firma poate imprumuta o suma de bani(ex.150.000 ron) alta firma, printr-un contract de imprumut? Daca da, as vrea sa stiu si in baza carei ... (vezi toată discuția)
Ce forma legala poate lua o comunitate de membri asociati in baza unei taxe de inscriere anuale? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Daca doresc sa infiintez o comunitate de membri (asociati) cu aceeasi orientare profesionala, si care si-au capatat statutul de membri in baza unei taxe anuale ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua ong-uri vasiletudorel vasiletudorel Daca se poate. in ce conditii, se poate realiza un transfer(imprumut) intre doua CAR-uri, unul avind un disponibil important, neutilizat,, al doilea fiind mai ... (vezi toată discuția)