avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Impozitarea profitului obtinut in comun de doua ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Impozitarea profitului obtinut in comun de doua persoane fizice

Este vorba de impozitarea venitului obtinut in urma vanzarii de actiuni pe piata bursiera. Brokerii ofera posibilitatea crearii unui cont de brokeraj comun, cu doi titulari. Cum trebuie platit impozitul pe venit in aceasta situatie? Cine trebuie sa depuna declaratia unica? Este legal ca un singur titular sa delcare tot venitul iar celalalt titular sa nu depuna declaratia, pentru simplifacarea procesului de impozitare?
Ultima modificare: Luni, 5 Iulie 2021
Bluesargent, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:29, 7 Iulie 2021
Veti primi o adeverinta cu castigul anual si depuneti declaratia unica individual.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaratia individuala trebuie sa mentioneze castigul obtinut de o singura persoana., dar acest castig este obtinut in comun. El nu poate fi declarat individual pentru ca ar fi impozitat de 2 ori. Exista vreun articol in codul fiscal care adreseaza castigurile obtinute in comun de mai multe persoane fizice?
Chiar daca este un cont comun, este specificata proportia detinuta de fiecare. Ca urmare, se va declara doar suma aferenta fiecaruia. Daca impozitarea s-a facut la sursa, in declaratia unica nu se mai declara acel venit si nu va fi dubla impozitare. Se va declara doar daca se depaseste plafonul de 12 salarii minime de la care se plateste si CASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa declare profitul obtinut in comun de 2 persoane fizice? Bluesargent Bluesargent Cum trebuie declarat profitul obtinut in comun de doua persoane din vanzarea de actiuni sau dividende pe piata externa prin intermediul unui cont de brokeraj ... (vezi toată discuția)
Cum si cand platesc impozitul pe castigurile din investitii? respect_ respect_ Cum si cand platesc impozit pe castiguri din investitii (actiuni pe bursa)? Ce formulare completez si cand le depun? 1) Daca vand actiuni astazi cu un ... (vezi toată discuția)
Cass ptr tranzactii bursiere/dividende cand esti salariat roflorin roflorin Buna ziua, Avand in vedere noua legislatie bogata in articole, as dori sa stiu in mod clar daca ptr o persoana salariata cu norma intreaga (care deja plateste ... (vezi toată discuția)