avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Si telemunca si la birou in Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Si telemunca si la birou in Revisal

Se inregistreaza ceva in revisal daca angajatorul decide ca munca sa fie in sistem hibrid, 1 zi/saptamana la birou si restul in telemunca? E de ajuns sa fie intocmite acte aditional cu acest program?
Precizez ca de anul trecut toti salariatii firmei lucreaza in regim de telemunca.

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 6 Iulie 2021
ec1konta, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:56, 14 Iulie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De unde ia venit aceasta idee acelui angajator, sistem hibrid ?
Se discuta din ce in ce mai mult despre asta...inclusiv pe avocatnet.ro:
Nedumerirea este cum ramane inregistrat in Revisal un astfel de program??

Programul hibrid: În ce măsură pot combina angajatorii telemunca sau munca la domiciliu cu munca de la birou
în Relații de muncă & Asigurări sociale,
17 Iunie 2021

Anca Cernat
Redactor, avocatnet.ro
În condițiile relaxării restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus, tot mai mulți angajatori iau în calcul revenirea la birou, încercând totodată să păstreze, chiar și parțial, posibilitatea ca salariații să își desfășoare activitatea în continuare și în regim de telemuncă. Însă, în contextul unui astfel de program hibrid, în ce măsură este posibilă alternarea prezenței la birou cu telemunca sau munca la domiciliu? Există, potrivit specialiștilor, doar varianta în care se poate opta pentru un program hibrid de telemuncă și muncă de la birou.
Un astfel de program nu are cum sa fie inregistrat in REVISAL ... in speta, se poate alege varianta c.i.m. cu clauza de telemunca, iar contractul individual de muncă va conține, perioada și/sau zilele în care telesalariatul își desfășoară activitatea la un loc de muncă organizat de angajator,

De asemenea, angajatorul este în drept să verifice activitatea telesalariatului în principal prin utilizarea tehnologiei informației și comunicațiilor, în condițiile stabilite prin contractul individual de muncă, regulamentul intern și/sau contractul colectiv de muncă aplicabil, în condițiile legii.
Deci se vor intocmi acte aditionale cu noul program de lucru.
CIM sunt deja cu clauza telemunca inca de anul trecut.
Multumesc pentru raspuns!
Clauza de telemunca trebuie schimbata , astfel incat sa fie cuprinsa si perioada cand salariatul ar veni la birou in conditiile de mai sus.

Alte discuții în legătură

Act aditional telemunca la cim andad andad In situatia actuala, daca o firma de software opteaza pentru ca fiecare angajat sa lucreze de acasa, este necesar sa se incheie un act aditional de telemunca ... (vezi toată discuția)
Clauza de telemunca AndradaCristu AndradaCristu Buna ziua, La expirarea unor Acte adiționale cu clauza de telemunca, valabile de la ... pana la ..., pentru prelungirea clauzei, este corect daca se vor ... (vezi toată discuția)
Munca la domiciliu - telemunca Andreea944 Andreea944 Buna ziua, Legat de noua lege 81 din 30 martie, am cateva intrebari. Societatea noastra are angajati care lucreaza la domiciliu. Acest aspect este precizat ... (vezi toată discuția)