avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ! Intrebarea mea e simpla: La ce mai este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ! Intrebarea mea e simpla: La ce mai este bun testamentul ...

Buna ziua !
Intrebarea mea e simpla: La ce mai este bun testamentul (facut la notar in cazul de fata) daca nu are singur valabilitate si tot se cere facuta succesiune ??
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:48, 8 Iulie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati mai intrebat, vi s-a explicat, degeaba repetati intrebarea daca nu intelegeti notiunea.
testamentul nu e act de proprietate, Proprietatea nu s-a transmis, acuma e in masa succesorala a decedatului si se imparte cf testamentului pe de-o parte si pe de alt cf legii mostenirii legale, de aia se dezbate succesiunea, nu ca testamentul nu are valabilitate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua.vreau sa supun atentiei dumeavoastra urmatoarea problema:urmeaza ... marigo marigo Buna ziua.Vreau sa supun atentiei dumeavoastra urmatoarea problema:urmeaza sa se desfasoare o succesiune a caror proprietati nu au CF se va dezbate dupa ... (vezi toată discuția)
Mostenire fara testament ContSters91464 ContSters91464 Cazul de fata e destul de complicat pt mine si incerc sa-l descriu cat mai clar. O doamna singura, in varsta, cu doi copii(fete). Una din fiice decedeaza, ... (vezi toată discuția)
Mostenitorii nu se prezinta la dezbatere cocoon cocoon Buna dimineata, Doresc sa deschid succesiunea pentru acceptarea mostenirii tatalui, decedat acum 40 ani. Exista un testament in care eu sunt unic ... (vezi toată discuția)