avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Este normal sa ceara o companie de leasing BO ...
Discuție deschisă în Executare silită

Este normal sa ceara o companie de leasing BO Avalizate?

Este normal sa ceara o companie de leasing BO Avalizate?
Cel mai recent răspuns: Constantin Brancoveanu , utilizator 13:41, 26 Iulie 2021
Buna ziua!
Am demarat procedurile de leasing pentru un autoturism prin compania Impuls Leasing. Contractul va fi pentru o persoana juridica. Dosarul s-a aprobat pentru un avans de 25% + ratele + 10 bilete la ordin avalizate.

Am sunat la compania de leasing, iar biletele la ordin avalizate vor fi predate cu preoces verbal, in alb, impreuna cu o semnatura. Am intrebat iar aceste BO vor putea fi "activate" in cazul in care eu voi avea rate restante.

Nelamurirea mea este, daca in cazul in care eu nu platesc o rata, atunci ei vor putea retrage banii din cont? sau prin aceste BO au acces si la alte active ale firmei? Inteleg ca rolul lor este sa nu se mai faca un proces.

Este destul de putina informatie pe internet despre acestea.

Este o practica normala, sau este aceasta companie mai agresiva decat altele?

Multumesc!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este o practica normala. Cred ca toate companiile de leasing solicita BO Avalizate in acest moment. Daca este avalizat de catre administratorul societatii, in cazul in care firma nu achita, administratorul va raspunde personal (cu alte cuvinte poate fi obligata persoana fizica la plata ratelor).
poate fi executata persoana fizica care avalizeaza BO, nu doar firma. Cel care avalizeaza este un "garant", poate fi executat personal daca ratele de leasing nu sunt platite de utilizator (firma)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilete la ordin - contract predare leasing DOINEX CONSULTING DOINEX CONSULTING Buna ziua, doresc sa preiau o masina in leasing ca persoana juridica, s-a aprobat dosarul, insa firma de leasing doreste de la mine bilete la ordine ... (vezi toată discuția)
Leasing auto executare silita - persoana juridica ContSters207159 ContSters207159 Buna ziua In anul 2008 am luat masina in leasing, am platit 2 ani dupa care nu am putut sa platesc si am ramas cu restante 5 rate facturate . Am predat masina ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat liviu2011 liviu2011 Buna ziua , am si eu cateva nelamuriri in legatura cu niste bilete la ordin avalizate. Am o firma in care sunt asociat cu 50% , iar celalalt asociat are 50% si ... (vezi toată discuția)