avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu odihna doua contracte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu odihna doua contracte de munca

Buna ziua!
Sunt profesor in preuniversitar titular si profesor in universitar titular, deci am 2 contracte de munca pe durata nedeterminata. Pana in acest an am avut concediul de odihna platit doar unde aveam baza, in preuniversitar avand concediu fara plata. Am aflat ca legea 31/2020, a anulat art. 3 alin 1 din HG 250/1992 care stabilea că "salariaţii care îndeplinesc prin cumul, pe lângă funcţia de bază, cu o normă întreagă, o altă funcţie, au dreptul la concediul de odihnă plătit numai de la unitatea în care au funcţia de bază. Unitatea în care salariaţii cumulează le va acorda, la cerere, un concediu fără plată pentru zilele de concediu de odihnă primite de la cealaltă unitate".
Astfel eu inteleg ca as putea beneficia de indemnizatia de concediu de odihna si de la contractul in cumul, insa cei de la salarizare invoca alin 3, art 3 din aceeasi lege.
(3) Salariaţii care cumulează, la unităţi diferite, fracţiuni de normă care depăşesc o normă întreagă, îşi aleg unităţile de la care beneficiază de concediu de odihnă, în aşa fel încât drepturile cuvenite potrivit acestuia să nu depăşească pe cele cuvenite salariaţilor încadraţi cu o normă întreagă.
Astfel cei de la salarizare sustin ca nu pot beneficia de concediu de odihna si de la al doilea contract de munca.
Este corecta interpretarea lor sau a mea!

Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2021
RalucaRadulesc, utilizator
Cel mai recent răspuns: RalucaRadulesc , utilizator 22:39, 8 Iulie 2021
Este o interpretare eronata ... In speta, alin.3 se refera , de exemplu,la un salariat cumulard care are mai multe c.i.m. cu timp partial ,.... daca durata cumulata a timpului de munca pentru acele c.i.m. depaseste 8 ore/zi , atunci dreptul la CO se raporteaza la o norma intreaga .....
Multumesc mult pentru raspuns.
Cum as putea sa i fac sa inteleaga ca e o interpretare eronata... Cei de la salarizare imi spun ca daca Popescu are 0.9 norma si inca 0.9 norma, el nu poate sa ia decat 1 C. O si eu cu 2 norme, nu am cum sa iau 2 C. O????

Cornel Vasile a scris:

Este o interpretare eronata ... In speta, alin.3 se refera , de exemplu,la un salariat cumulard care are mai multe c.i.m. cu timp partial ,.... daca durata cumulata a timpului de munca pentru acele c.i.m. depaseste 8 ore/zi , atunci dreptul la CO se raporteaza la o norma intreaga .....

Solicitati un punct de vedere de la Ministerul Educatiei si de la Ministerul Muncii ... dupa obtinerea lui mergeti si aratati-le celor de la salarizare.
Ultima modificare: Joi, 8 Iulie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna cf hg 250/1992 Camelia Bianca Camelia Bianca Buna ziua, Va rog frumos daca poate sa-mi raspunda cineva la urmatoarea dilema: O persoana angajata intr-o institutie publica, este nominalizata in echipa de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna pt.pensionari in activitate valih valih Un profesor pensionar din invatamantul preuniversitar poate beneficia de concediul de odihna si cum se calculeaza? Deasemenea o educatoare care a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna cadru didactic carmengheorghiu carmengheorghiu Un cadru didactic titular, angajat cu norma intreaga, dar care are functia de baza la alt loc de munca, are drepul la concediu de odihna platit ? (vezi toată discuția)