avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Traducere carte publicată în România
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Traducere carte publicată în România

Bună ziua!
Dacă am publicat o carte în limba română, la o editură din țara noastră, cu care am încheiat un contract pe cinci ani, pot publica pe Amazon, pe cont propriu, traducerea în limba engleză a acestei cărți?
Este nevoie de acordul editurii?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: scriitor1990 , utilizator 11:27, 11 Iulie 2021
Buna ziua,

Trebuie citite cu atenție clauzele contractului încheiat între dvs și editura pentru a ști, in concret, daca i-ați cedat editorului și dreptul de a autoriza traducerea.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Bună ziua!
Contractul nu cuprinde nicio clauză privind traducerea cărții.
Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carti juridice in engleza OANA GORAN OANA GORAN m-ar interesa o carte care sa cuprinda modele de contracte civile, comerciale dar redactate in limba engleza, imi poate recomanda cineva o astfel de carte.??? (vezi toată discuția)
Drepturi de autor Cabinet Av. Irina Rosulescu Cabinet Av. Irina Rosulescu Situatia e urmatoarea: se vrea publicarea unei carti. Editura e pe punctul sa incheie contractul cu autorul, insa editura nu are posibilitati practice de ... (vezi toată discuția)
Plagiat traducere george_07 george_07 Este vorba de o editura care a lansat in regim neexclusiv o carte tradusa din limba engleza, dupa care, o alta editura, a lansat acelasi titlu, tradus ... (vezi toată discuția)