avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am depus o proba video la un dosar penal in care sunt ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am depus o proba video la un dosar penal in care sunt partea ...

Am depus o proba video la un dosar penal in care sunt partea vatamata, pe un suport optic (USB) iar procurorul de caz a clasat cauza intrucat politistul care s-a ocupat de caz a afirmat ca pe USB se aflau alte materiale video decat cele pe care am sustinut ca le administrez ca probe.

Banuiala mea este ca au fost sterse probele video si au fost reactivate fisiere video sterse anterior.

In orice caz, nu avea politistul obligatia sa imi atraga atentia ca nu am depus ceea ce pretindeam ca depun? Nu avea obligatia sa vizioneze probele de fata cu mine, cand le-am depus? Dar sa faca proces verbal de primire a probelor?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:40, 12 Iulie 2021
Buna ziua,

In mare, aceste apărări le puteți invoca in plângerea împotriva ordonanței de clasare (întâi la procurorul ierarhic superior, apoi la instanta de judecată), încercând să faceți dovada a ceea ce conținea stickul usb.

Procurorul trebuia să emită o ordonanță prin care sa va încuviințeze proba cu înregistrările video.
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Multumesc frumos.
USB-ul este inca la sectia de politie. Am cerut sa mi se returneze ca sa vad ce mai pot proba.
Nu s-a emis nicio ordonanta din care sa reiasa ca se incuviinteaza proba.

Intr-o alta speta, acelasi procuror, acelasi ofiter de politie s-a clasat cauza insa nici dupa un an nu mi s-a transmis ordonanta. Mi se spune ca daca o vreau acum sa ma duc la Parchet.

Alt caz, plangeri impotriva primariei si a consiliului local, fata de fapte diferite, la momente diferite - procuratura le grupeaza in acelasi dosar penal. Au dreptul sa faca asa ceva? Daca eu tot fac plangeri despre noi fapte, se tine dosarul pe loc si se tot adauga la el?

Inca o cauza, alt judet, alt ofiter de politie, alt procuror - probele foto au fost ignorate, si s-a clasat cauza pe motiv ca nu s-au produs efecte, si daca nu s-au produs efecte nu exista fapta. Este vorba despre un primar care a emnis autorizatie de functionare dupa realizarea constructiei dar inainte sa se prescrie fapta (construire fara autorizare). La locatie s-a realizat un atelier auto la mai putin de 15 metri de fereastra vecinilor, atelier care polueaza fonic.
La momentul în care ați depus stick-ul USB, l-ați depus cu o adresă de înaintare în care ați descris ce conține USB-ul ?
În mod normal trebuia sa va anunțe ca ati depus altceva decât ceea ce ati crezut ca ati depus.
Re: Adrian Albu - Nu. N-am stiut, si nici nu mi s-a spus. Lectie invatata. Multumesc.
Re: Claudiu Lasoschi - Multumesc. Ei au vreun cod de procedura interna, ceva?
Ultima modificare: Duminică, 11 Iulie 2021
snipe1975, utilizator

Alte discuții în legătură

Dosar penal - parte vatamata: acces dosar si probe respinse. ... snipe1975 snipe1975 Dosar penal - parte vatamata: acces dosar si probe respinse. Buna seara. Am doua intrebari referitoare la drepturile persoanelor vatamate in cadrul ... (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului gigelas gigelas Buna ziua, pe parcursul unei cercetari penale,efectuate de un comisar sef din cadrul unui IJP, acesta a ignorat declaratiile partilor vatamate,din care ... (vezi toată discuția)
E legal sau nu ce face procurorul? ContSters277534 ContSters277534 Am doua plangeri penale la care am depus plangerea urmand ca la audiere sa depun dovezile in sustinereea celor afirmate. Fara a cunoaste nici o proba, ... (vezi toată discuția)