avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal - parte vatamata: acces dosar si probe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal - parte vatamata: acces dosar si probe respinse. ...

Dosar penal - parte vatamata: acces dosar si probe respinse.

Buna seara. Am doua intrebari referitoare la drepturile persoanelor vatamate in cadrul proceselor penale.
1. Ce se intampla cu probele respinse ca irelevante? Se returneaza petentului?
2. Accesul la dosar in faza administrarii probatoriului: este necesara ordinanta procurorului pentru ca politia sa permita accesul? Daca DA, atunci ordonanta in acest caz nu trebuie sa aiba si un termen de executare?
Multumesc.
Daca formulati cerere pentru adiministrare probe si vi se respinge de procurorul de caz, aveti dreptul impotriva ordonantei sa formulati plangere la prim procurorul parchetului.
În cursul urmăririi penale, procurorul stabileşte data şi durata consultării într-un termen rezonabil. Acest drept poate fi delegat organului de cercetare penală. Procurorul dispune prin ordonanta asupra cererii de consultare. Solutia vi se comunica dvs, precum si organului de cercetare.
Proba apare mentionata in referat ca nefiind ceea ce am pretins a fi (din greseala pe stick-ul USB apar inregistrari cu caracter personal si nu inregistrarea incidentului cu paratul). Pot cere returnarea USB-ului? Cazul a fost clasat.

In alt caz, procurorul a dat ordonanta pentru a mi se permite accesul la dosar, insa nu a precizat un termen. Politia a inregistrat cererea mea la 2 saptamani dupa ce am formulat-o pe email, cu cc la Parchet. Dumnealor trag de timp pentru ca cei vizati sunt persoane cu influenta. Deci ordonanta fara termen - ce se intampla in acest caz?
Puteți solicita returnarea dacă nu are legătură cu cauza.
Dacă vi s-a admis dreptul sa consultati dosarul, mergeți sa îl consultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am depus o proba video la un dosar penal in care sunt partea ... snipe1975 snipe1975 Am depus o proba video la un dosar penal in care sunt partea vatamata, pe un suport optic (USB) iar procurorul de caz a clasat cauza intrucat politistul care ... (vezi toată discuția)
Copii dosar politie gigione01 gigione01 Am avut calitatea de persoana cercetata intr-un dosar instrumentat de politie.Am aflat ca cineva a facut impotriva mea o plangere de forma: [b]Daca faptele ... (vezi toată discuția)
Sunt pare vatamata in dosar penal si de 3 luni solicit la parchet ... Sever Simion Sever Simion Sunt pare vatamata in dosar penal si de 3 luni solicit la parchet si la politie sa imi dea acces sa consult dosarul, vreau sa vad daca se este proba lovirii in ... (vezi toată discuția)