avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... plan urbanistic zonal si plan urbanistic de detaliu
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

plan urbanistic zonal si plan urbanistic de detaliu

sunt titularul unui contract de concesiune pana in 2035, contract ce are ca obiect o suprafata de teren
pe acest teren am ridicat cu autorizatii de construire o cladire cu regim provizoriu fara ca in autorizatie sa se prevada si termenul duratei constructiei astfel incat se prezuma ca autorizatia este eliberata pe intreaga perioada de timp cvat am contract de concesiune. in noul plan urbanistic si detealiu constructiile mele nu mai sunt prevazute ceea ce echivaleaza cu imediata demolare a acestora.
cunoaste cineva spete asemanatoare . cum pot ataca cele doua planuri urbanistice
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 20:43, 17 Ianuarie 2010
Faptul ca acele constructii au caracter provizoriu a generat aceasta situatie. Daca autorizatiile de construire ar fi avut un caracter definitiv atunci acele constructii ar fi fost figurate si in planurile sus amintite!B-)
Intrebarea mea este : ati intabulat constructiile in cartea funciara?
Cereti intabularea costructiilor in cartea funciara, iar daca intabularea nu va este permisa, atacati decizia in instanta de contencios administrativ.
Va sfatuiesc sa angajati un aocat.
Sunt mai multe chestiuni de lamurit. Mai intai e faptul ca autorizatia de construire este valabila maxim un an de zile, (perioada in care trebuie inceputa constructia), iar motivat mai poate fi prelungita valabilitatea inca un an.
La baza emiterii autorizatiei de construire sta, in general, proiectul de autorizare a constructiei (PAC), inclusiv PUZ sau PUD (plan de urbanism zonal/ detaliu), daca nu exista deja. Daca dvs. ati edificat constructii provizorii, pentru care nu ati intocmit PUZ, PUD si/sau PAC, inseamna ca nu va justificati pretentiile. PUD-ul se face doar la cererea persoanei interesate, iar pentru constructii persoana interesata sunteti dvs.
da, constructiile sunt intabulate in cartea funciara
Inscrierea in CF este doar o garantie fata de terti si dovedeste proprietatea asupra imobilelor. E o procedura total separata de cea privind regimul juridic al constructiilor. Asadar consultati un arhitect sau specialist in constructii...

Alte discuții în legătură

Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care ... gabriela1819 gabriela1819 Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care mai erau și două filigorii construite, betonate și acoperite. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Cum poate intra in legalitate o constructie de cativa ani facuta fara autorizatie? ContSters284640 ContSters284640 buna ziua, daca poate cineva sa imi raspunda la o intrebare, parintii mei sunt mostenitorii casei bunicii mele,aceasta a construit langa casa alte doua camere ... (vezi toată discuția)