Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Referitor la problema pe care am postat-o cu 2 zile ...

Buna ziua! Referitor la problema pe care am postat-o cu 2 zile in urma www.avocatnet.ro/forum/discu...

Astazi am depus o cerere la asociatia de locatari, am primit numar de inregistrare, iar administratorul i-a spus vecinului de deasupra ca teava ii apartine si trebuie sa suporte cheltuielile sau sa o repare, din nou vecinul sustinand contrariul.

Acum as mai avea o intrebare: din informatiile vecinilor din bloc ar trebui sa am asigurare pe locuinta. Este adevarat, am nevoie de o asigurare pe locuinta? Momentan nu detin una.

Multumesc tuturor pentru ajutor. Imi cer scuze, nu stiam cum sa continui in vechea intrebare asa ca am pus alta.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:43, 15 Iulie 2021
Chiar nu puteți răspunde la niște întrebări simple și tot contorsionati niște cuvinte?

Înseamnă că de fapt nu aveți dreptate, de nu puteți răspunde.

Părerile avocaților nu sunt izvor de drept, nici macar hotărârile instantelor simple. Așa că de aceea v-am întrebat de un temei legal, dar se pare ca nu știți nici unul.

Intimplarea face ca tocmai am cumpărat un apartament, nu scrie nimic în actul de VC, din bazaconiile pe care le afirmați.

Tot nu pricepeți că minunile astea "tehnice" despre care tot cereți expertize au fost construite pe vremea când nu erau proprietari?

Soluția e foarte simplă pentru autorul subiectului, să se înțeleagă cu vecinul și să împartă costurile reparației, care nu sunt foarte mari. E o banală proprietate comună exclusivă.

Dar fiecare, până la urmă face ce vrea, suntem o țară liberă.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
latka, utilizator
da posibil......banuiam ca notarul meu e prost si a trecut tot,de la tencuiala,zugraveala,racordat la utilitati,instalatie sanitara electrica,gaze centrala,calorifere etc

daca nu consideram ca am dreptate nu mai continuam discutia si v-am adus argumente, iar dvs ati adus pe post de argument ca vecinul trebuie sa aiba teava in buzunar si sa dispuna de ea absolut si perpetuu...un art pe care nu vreti sa-l cititi in intregime....e normal...va strica absolutu` si perpetuu

eu nu cer expertize,dvs cereti prin
Cum se poate dovedi ca nu a fisurat-o cel de dedesubt ?!?

in instanta nu poti arunca vorbe fara sa ai un suport,doar asa,pe pareri personale...

ce temei legal mai mult decat art.30?.....spune tot....doar ca trebuie citit cap-coada si inteles
sa inteleg ca si posturile mele le cititi pe sarite?

nu e vorba de cost, e vorba principiu si de natura logica a lucrurilor....oricum vecinul, cel putin pana nu primeste instiintarea,nu isi va schimba parerea ca acea teava trebuie reparata de el.....dar va fi prea tarziu, o astefel de incapatanare iti deschide buzunarul

pentru toate exista legi...si ap vechi si noi
Am înțeles, rămâneți la frazele dvs. fără cap, coadă și temei legal. Nu doriți să dați răspuns la nici o întrebare și credeți în continuare ca dacă e menționat în contractul dvs. de VC "racordat la utilități" înseamnă că e o dovadă irefutabila ca ati " rezolvat" cazul canalizarilor de pe vremea comuniștilor.

Vă "părăsesc" aici, nu mai particip la astfel de flotări logice.

Să vedem ce va decide instanța , sau autorul subiectului.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
latka, utilizator
eu v-am raspuns insa refuzati sa cititi,pentru simplul fapt ca nu sunteti de acord

ramaneti in grava eroare ca acel articol de cod civil poate fi aplicat asupra unei tevi de scurgere

hob a scris:

ramaneti in grava eroare ca acel articol de cod civil poate fi aplicat asupra unei tevi de scurgere

:)))) Asta-i culmea, dacă ați zis ca e proprietatea individuală a vecinului de sus, de ce să nu se aplice.

Mare-i gradina....

Alte discuții în legătură

Buna ziua! a intervenit o problema in blocul unde locuiesc la ... pfataxinicolae pfataxinicolae Buna ziua! A intervenit o problema in blocul unde locuiesc la instalatia de canalizare ( sifon ) a vecinului de deasupra. Teava de scurgere a sifonului ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la bloc? khalima khalima Bună ziua. Vă rog să îmi spuneți dacă există vreo prevedere în care să se specifice unde anume trebuie făcută aerisirea coloanei de încălzire la ... (vezi toată discuția)