avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Unul dintre cei 3 membri fondatori ai unei asoc ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Unul dintre cei 3 membri fondatori ai unei asoc non-profit vrea sa se retraga.

Salut, suntem 3 membri fondatori ai unei asoc non-profit si unul din membri vrea sa se retraga. Asociatia poate continua sa existe/functioneze
doar cu 2 membri? Mersi
Ultima modificare: Luni, 12 Iulie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 01:09, 19 Octombrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, trebuie să aibă minim 3 asociați. Introduceți o altă persoană în locul celui care dorește să plece din asociație.
Este valabil termenul de 3 luni in care asociatia poate functiona doar cu 2 membri?
Va multumesc mult!
ba poate dar nu mai mult de 3 luni, luni in care cei 2 ramasi trebuie sa gaseasca minimum un nou membru...
da, e valabil, figureaza in continuare nemodificat in OG 26 / 20000

petru62 a scris:

Este valabil termenul de 3 luni in care asociatia poate functiona doar cu 2 membri?
Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestarea deciziei de eliminare din asociatie aciocoiu aciocoiu Bună seara. Vă pot expune pe scurt problema mea, așteptând o îndrumare profesională din partea dumneavoastră. În urma cu un an, am infiintat o ... (vezi toată discuția)
Iesire membru fondator asociatie Andreea9001 Andreea9001 Buna ziua, Dupa constituirea unei asociatii non profit, care are 3 membrii fondatori se poate retrage unul dintre acestia, ramand doi?Sau este necesara ... (vezi toată discuția)
Asociatie non profit adinellazip adinellazip Buna ziua, Am o rugaminte catre cine ar putea sa ma lamureasca cu problema mea: am infiintat o asociatie non profit, asociatie infiintata de catre 3 ... (vezi toată discuția)