avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine este OBLIGAT sa plateasca CAS, CASS, somaj, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine este OBLIGAT sa plateasca CAS, CASS, somaj, pensie? Angajatul ...

Cine este OBLIGAT sa plateasca CAS, CASS, somaj, pensie? Angajatul sau angajtorul? Stiu ca plata CAM, (contributie asiguratorie de munca) 2,25 % brut,se face obligatoriu de angajator. Un cadru legislativ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:34, 13 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Toate contributiile aferente veniturilor de natura salariala se declara, retin si vireaza la bugetul de stat de catre angajator, baza legala - Codul Fiscal.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

OrdonanŢĂ de urgenŢĂ nr. 79 din 8 noiembrie 2017 pentru modificarea şi completarea legii nr. 227/2015 privind codul fiscal? Rapeanu  Mihaela Gianina Rapeanu Mihaela Gianina Referitor la legea Legea 79/2017 angajatii dintr-o institutie publica trebuie sa isi plateasca cotizatile de la 1 ian, numai la plateste institutia plublica? (vezi toată discuția)
În baza cărui document se pot reține contribuții? Anne Maria Anne Maria În baza căror documente se pot reține contribuții la STAT? Se pot reține contribuții (impozit pe venit, pentru vechime în muncă și la sănătate) în ... (vezi toată discuția)
Taxe si impozite bloc 2018 poparlan poparlan revin cu intrebarea ce taxe si impozite plateste un administrator de bloc angajat cu norma de 2ore/saptamana care mai are si un contract cu durata ... (vezi toată discuția)