avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă ...

Custodie comuna, tatăl a fost de acord ca copilul sa meargă cu mine in Germania 3 ani ,acuma problema e ca expiră Pașaportul și Procura dată de tatăl copilului la plecare din România. El nu mai vrea să de-a procura, copilul nu vrea să se întoarcă la el ,copilul are adresă si pe Germania a mers la școală 3 ani aici si-a făcut prieteni și vrea să stea cu mine mama lui ce-i de făcut in situația asta . El mi-a dat procura acuma 3 ani pentru o sumă de bani poate se așteaptă ca să îl plătesc din nou . Copilul face incurand 13 ani deci până la 18 mai este. Ce mă sfătuiți vă rog cine știe să-mi spună. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:43, 27 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca aveti resedinta in strainatate, parasiti tara in baza actelor care atesta acest aspect.

Aceste acte trebuie traduse si legalizate..

Pasaportul, insa, trebuie sa fie valabil.

Acordul de vointa al fostului sot poate fi suplinit prin hotararea instantei de judecata.


Mulțumesc de răspuns, asta înseamnă ca trebuie sa-l dau in judecată in caz că nu vrea să-mi acorde procură dinnou. Eu vreau doar să pot face pașaportul copilului din nou fiindcă anul acesta îi va expira pașaportul iar el nu-i de acord. Și copilul nu mai vrea in România.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
gi-jane2, moderator
Dar unde e stabilit domiciliul copilului, prin sentinţă judecătorească?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2021
Martonze, utilizator
La adresa tatălui

Martonze a scris:

Dar unde e stabilit domiciliul copilului, prin sentinţă judecătorească?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie să cereţi urgent, prin instanţă, schimbarea domiciliului copilului la dvs. În paralel, cereţi acelaşi lucru şi prin Ordonanţă preşedinţială şi suplinirea consimţământului tatălui pentru paşaport şi ieşirea din ţară a minorului. Acţionaţi urgenr!

Alte discuții în legătură

Pasaport minor Lina2910 Lina2910 Buna ziua as dori sa stiu inainte de divort copilul era doar pe numele mamei in certificat fiind o linie la tata, facut pasaportul si au venit in Italia. Dupa ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)
Despre custodia copilului Sweet_flory Sweet_flory Sunt divortata de un an de zile,divorț legalizat in Danemarca, nu in Ro, amandoi munceam in Dk, dar el sa hotarat sa se reîntoarcă în Ro ; împreună avem ... (vezi toată discuția)