avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pe certificatul de mostenitor e specificat ca am drept ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pe certificatul de mostenitor e specificat ca am drept de folosinta ...

Pe certificatul de mostenitor e specificat ca am drept de folosinta al terenului . Cum pot obtine drept de proprietate ?
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 15:39, 13 Iulie 2021
Buna ziua,

Cele mai mari șanse sunt ca defunctul sa fi avut și el un drept de folosința asupra terenului, întrucât nu se poate transmite prin succesiune mai mult decât deține o persoana.

Dreptul de folosință este o componentă a dreptului de proprietate.

Pentru a dobândi dreptul de proprietate trebuie analizată întreaga situație a terenului pentru a vedea dacă se poate solicita, prin intermediul instantei, dobândirea dreptului de proprietate prin uzucapiune.
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
In 1979 cind bunicul a decedat , pentru ca tatal meu locuia intr un apartament de la stat si nu avea dreptul de a detine o proprietate , casa si terenul de 1800 m2 au revenit fratelui tatalui meu. Acesta l a donat tatalui meu printr un act de donatie . Sunt singura mostenitoare si in certificatul de mostenitor e specificat ca am drept de proprietate al casei dat pe teren am drept de folosinta .Cum pot vinde terenul si casa ?
Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2021
Dobreanicoleta, utilizator
Ar trebui sa verificați dacă a fost depusă vreo cerere de reconstituire a dreptului de proprietate la Primăria din raza în care se afla terenul și, in caz afirmativ, sa vedeți în ce stadiu se află.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat unic mostenitor zorro75 zorro75 In urma decesului tatalui meu care conform certificatului de mostenitor din 1971 , in care sora s-a renunta la masa succesoriala, ne-am trezit cu verisori mei ... (vezi toată discuția)
Succesiune, lipsa acte proprietate florentintoot florentintoot Tatal meu a decedat si detinea in jud. Dimbovita, com. Bezdead un teren si o casa veche de lemn. Pentru terenul si casa construita de el are rol la primarie ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate ContSters160825 ContSters160825 buna ziua .Am o problema si asi dori sa ma lamuriti. tatal meu a decedat in urma cu 5 ani ,s-a facut suceesiunea dupa defunct pe casa,si avem fiecare ... (vezi toată discuția)