Cele mai mari șanse sunt ca defunctul sa fi avut și el un drept de folosința asupra terenului, întrucât nu se poate transmite prin succesiune mai mult decât deține o persoana.
Dreptul de folosință este o componentă a dreptului de proprietate.
Pentru a dobândi dreptul de proprietate trebuie analizată întreaga situație a terenului pentru a vedea dacă se poate solicita, prin intermediul instantei, dobândirea dreptului de proprietate prin uzucapiune.
In 1979 cind bunicul a decedat , pentru ca tatal meu locuia intr un apartament de la stat si nu avea dreptul de a detine o proprietate , casa si terenul de 1800 m2 au revenit fratelui tatalui meu. Acesta l a donat tatalui meu printr un act de donatie . Sunt singura mostenitoare si in certificatul de mostenitor e specificat ca am drept de proprietate al casei dat pe teren am drept de folosinta .Cum pot vinde terenul si casa ?
Ar trebui sa verificați dacă a fost depusă vreo cerere de reconstituire a dreptului de proprietate la Primăria din raza în care se afla terenul și, in caz afirmativ, sa vedeți în ce stadiu se află.