avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Baza de calcul ajutor 20% agentii de turism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Baza de calcul ajutor 20% agentii de turism

Modul de determinare a cifrei de afaceri in cazul agentiilor de turism care are cod CAEN 7912 si doreste sa intocmeasca raportul de experiza contabila conform OG 224/2020, avand ca obiectiv determinarea bazei de calcul al ajutorului asupra careia se aplica coeficientul de 20%.
Mentionam ca agentia de turism creeaza:
1. atat propriile pachete turistice Agentia nu dispune de unitati de cazare,ghizi,autocare,etc.dar achizitionaza aceste servicii,creeaza pachete proprii , si isi asuma practic riscurile aferente acestor pachete;
1. vinde pachete turistice standard,pentru care primesc comision (are calitatea de intermediar)
In aceasta situatie avem rugamintea sa ne spuneti daca pentru pct.1 , cifra de afaceri este formata din valoarea totala a vanzarilor /incasarilor.
In situatia prezentata la pct 2. cifra de afaceri se considera ca fiind formata din comision.
In aceasta situatie Baza de calcul al ajutorului reprezinta 20% din baza de calcul, in anul 2020 comparativ cu anul 2019 si se calculeaza astfel:
a) pentru activitatea mentionata la pct.2 ( de intermediere) diferenta dintre cifra de afaceri obtinuta din activitatea eligibila aferenta anului 2019 si cifra de afaceri obtinuta din activitatea eligibila aferenta anului 2020;
b) pentru activitatea mentionata la pct.1 (pachete turistice proprii) diferenta dintre volumul facturilor emise pentru serviciile turistice, inclusiv marja, aferente anului 2019 si volumul facturilor emise pentru serviciile turistice, inclusiv marja, aferente anului 2020.
c) sau se aplica prevederile articolului 2 lit b) din OG 224/2020, diferenta dintre volumul facturilor emise pentru serviciile turistice, inclusiv marja, aferente anului 2019 si volumul facturilor emise pentru serviciile turistice, inclusiv marja, aferente anului 2020,pentru intreaga activitate desfasurata fara a mai detalia tipurile de activitati:organizatoare si intermediara.

Alte discuții în legătură

Obligativitate utilizare cont 462 agentie turism wwitza wwitza O agentie de turism are obligativitatea utilizarii inregistrarilor prin cont 462 a pachetelor turistice refacturate? Si daca da, care este baza legislativa ... (vezi toată discuția)
Tva agentii de turism roxanastefu roxanastefu Buna ziua , am si eu o nelamurire am primit o ff de la un fz de pachete turistice si aceasta ff cuprinde si tva , il deduc sau nu? Multumesc (vezi toată discuția)
Ag. turism rodicasuta53 rodicasuta53 Buna ziua! As avea si eu o intrebare:daca la facturile emise de agentia de turism se colecteaza tva??,inteleg ca pe factura nu se trece tva,dar pe dif dintre ... (vezi toată discuția)