avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Baza de calcul ajutor 20% agentii de turism
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Baza de calcul ajutor 20% agentii de turism

Modul de determinare a cifrei de afaceri in cazul agentiilor de turism care are cod CAEN 7912 si doreste sa intocmeasca raportul de experiza contabila conform OG 224/2020, avand ca obiectiv determinarea bazei de calcul al ajutorului asupra careia se aplica coeficientul de 20%.
Mentionam ca agentia de turism creeaza:
1. atat propriile pachete turistice Agentia nu dispune de unitati de cazare,ghizi,autocare,etc.dar achizitionaza aceste servicii,creeaza pachete proprii , si isi asuma practic riscurile aferente acestor pachete;
1. vinde pachete turistice standard,pentru care primesc comision (are calitatea de intermediar)
In aceasta situatie avem rugamintea sa ne spuneti daca pentru pct.1 , cifra de afaceri este formata din valoarea totala a vanzarilor /incasarilor.
In situatia prezentata la pct 2. cifra de afaceri se considera ca fiind formata din comision.
In aceasta situatie Baza de calcul al ajutorului reprezinta 20% din baza de calcul, in anul 2020 comparativ cu anul 2019 si se calculeaza astfel:
a) pentru activitatea mentionata la pct.2 ( de intermediere) diferenta dintre cifra de afaceri obtinuta din activitatea eligibila aferenta anului 2019 si cifra de afaceri obtinuta din activitatea eligibila aferenta anului 2020;
b) pentru activitatea mentionata la pct.1 (pachete turistice proprii) diferenta dintre volumul facturilor emise pentru serviciile turistice, inclusiv marja, aferente anului 2019 si volumul facturilor emise pentru serviciile turistice, inclusiv marja, aferente anului 2020.
c) sau se aplica prevederile articolului 2 lit b) din OG 224/2020, diferenta dintre volumul facturilor emise pentru serviciile turistice, inclusiv marja, aferente anului 2019 si volumul facturilor emise pentru serviciile turistice, inclusiv marja, aferente anului 2020,pentru intreaga activitate desfasurata fara a mai detalia tipurile de activitati:organizatoare si intermediara.

Alte discuții în legătură

Stabilire cifra de afaceri agentie de turism detailista camimiha15 camimiha15 Speta : Sunt contabila la o agentie de turism platitoare pe venitul microintreprinderilor - DETAILISTA , ( care vinde pachete turistice standard pregatite ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile agentie turism olguta79 olguta79 In cazul unei agentii de turism neplatitoare de tva am urmatoarea situatie legata de facturile pe sejururi.Agentia vinde in ianuarie pe 15/01/2013 un sejur in ... (vezi toată discuția)
Obligativitate utilizare cont 462 agentie turism wwitza wwitza O agentie de turism are obligativitatea utilizarii inregistrarilor prin cont 462 a pachetelor turistice refacturate? Si daca da, care este baza legislativa ... (vezi toată discuția)