avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua In urmatorul articol : reducerea vârstei ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua In urmatorul articol : reducerea vârstei standard ...

Buna ziua
In urmatorul articol : reducerea vârstei standard de pensionare va fi de 13 ani, potrivit viitoarei legi, iar stagiul complet de cotizare va fi de 25 de ani pentru cei care au realizat cel puțin 30 de ani în locurile de muncă respective. "
Ce reprezinta cei 30 de ani din articol. Daca am 25 de ani lucrati in domeniu apoi am 7 ani lucrati in constructii mai este valabila legea pentru a ma pensiona la 52 de ani?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:23, 17 Iulie 2021
Cei 30 de ani lucrati efectiv se refera la activităţile de producţie, mentenanţă şi asimilate din unităţile de producţie a energiei electrice în termocentralele pe bază de cărbune, incluzând şi unităţile de extracţie a cărbunelui, pentru personalul implicat direct și nemijlocit în utilizarea procedeelor și utilajelor specifice producției energiei electrice și extracției cărbunelui. Cei 7 ani de lucru in ctii. nu sunt luati in acest calcul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 74 / 2022 IBH IBH Va rog sa ma informati daca Legea 74 / 2022 se aplica doar celor care au desfasurat activitate in producerea energiei electrice in termocentrale pe baza de ... (vezi toată discuția)
Îmi puteți spune și mie ......de ce nu poate fi aplicată ... Laurențiu-Gabriel1979 Laurențiu-Gabriel1979 Îmi puteți spune și mie ......De ce nu poate fi aplicată această lege? Vă mulțumesc! Parlamentul României adoptă prezenta lege. Articolul I Legea ... (vezi toată discuția)
Am lucrat 23 ani la cet govora am 54 ani. am lucrat 15ani și ... SMS. SMS. Am lucrat 23 ani la CET Govora am un stagiu de cotizare de 29 ani 11 luni 13 zile. Am lucrat 15ani și 27 zile gr 1 și 6 ani 7 luni 8 zile condiții ... (vezi toată discuția)