avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Autorizatii Sala fitness pentru angajati
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Autorizatii Sala fitness pentru angajati

Buna ziua , construim inca o hala de productie si la etaj imi ramine un spatiu gol in care as dori sa amenajez o sala de fitness strict pentru angajati , accesul va fi pe baza de card de acces , si va fi gratis .Sala va fi cu aparate fitness noi , dusuri , vestiar si eventual o mica sauna . Sala va functiona doar dupa sau inainte de programul de munca .Ce autorizatii as avea nevoie ? Si cum ma pot asigura ca in cazul unui accident acesta sa nu fie considerat accident de munca ?


Multumesc anticipat !!!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:09, 19 Iulie 2021
Sala de fitness trebuie sa detina autorizatie sanitara si dupa caz (in functie de restul constructie, in comun cu aceasta) de autorizatie psi-su. Lucratorii aferenti pentru supravegherea activitatilor din sala de fitness trebuie sa detina specializarea terapeutica respectiva. Dupa caz, echipamentele tehnice utilizate in sala de fitness trebuie sa detina autorizatiile cerute de lege (in functie de fiecare tip de echipament), sa aiba instructiuni proprii ssm si de lucru, iar participantii la sala sa fie instruiti corect cu modul de lucru.
Pentru a nu fi accident de munca, le eventuale evenimente produse, lucratorii sa se regaseasca in afara orelor de program si activitatea sa nu fie organizata de angajator (altfel zis, activitatea de firness sa fie independenta de cea din hala de productie).
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ] =
Multumesc pentru raspuns, autorizatia sanitara pare o cerinta logica si normala, la fel si instructiunile de uilizare si instructia , in schimb chiar sunt obligat sa angajez si lucrator pt supraveghere ? Nu exista nici o forma in care sa nu trebuiasca sa angajez o persoana cu specializare terapeutica ?
Supravegherea de specialitate intr-o sala de fitmess este obligatorie. Vedeti in link-ul pe care l-am indicat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, doresc sa stiu daca este legal sa iti ingradeasca ... laurentiuspiridon laurentiuspiridon Buna ziua, Doresc sa stiu daca este legal sa iti ingradeasca accesul la vestiar la locul de munca in timpul celor 8 ore de munca cat esti la serviciu? Mai ... (vezi toată discuția)
Intrebari legislatie grup sanitar pentru un cafe-bar overburn overburn Buna ziua, Ma intereseaza ce legi reglementeaza compartimentalizarea unui grup sanitar pentru un cafe-bar. Tot ce am putut gasi este in ORDIN Nr. 976 ... (vezi toată discuția)
Adeverinta medicala sau semnatura sala fitness FlaviusPTZ FlaviusPTZ Buna ziua, la o sala de fitess, este necesar ca clientii sa aduca o adeverinta de la un medic cum ca sunt apti pentru sport?; este suficienta o semnatura a ... (vezi toată discuția)