avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nu merge liftul si nimeni nu face nimic
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nu merge liftul si nimeni nu face nimic

buna ziua. ma confrunt cu o situație neplăcută in centrul Bucureștiului si intr-o perioada caniculara. de aprox 3 săptămâni liftul din bloc nu mai funcționează. a fost inundat subsolul, nu s-a spart o teava sau ceva, inca nu se stie motivul: daca e de la ploaie sau altceva. președintele de bloc a decis oprirea liftului pana cand vine o echipa de expert constrctori care sa depisteze de ce s-a inundat atunci subsolul. ideea este nu pare sa găsească pe nimeni, rezolvarea problemei se taragana, parintii mei au aproape 70 de ani si urcatul acesta de atatea ori, pe caldura le pune sănătatea in pericol. raspunsul presedintelui este ca pur si simplu nu gaseste pe nimeni. va rog sa-mi spuneti daca am vreo solutie legala in a-l forta sa găsească rezolvarea mai rapid, tinand cont ca nu a facut niciun demers pana in momentul de fata.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:44, 21 Iulie 2021
Cautati pe internet firme de instalatii sanitare care se ocupa de reparatii. Cel mai posibil, inundarea subsolului in timpul ploii se datoreaza infundarii coloanelor de scurgere la intrarea in canalizarea exterioara a blocului.
Solicitati asociatiei in scris, cu nr. de inregistrare/ data sa rezolve situatia.
Nu inteleg legatura lift-subsol. Liftul coboara la subsol ? Cablurile de alimentare si tabloul electric al liftului se regasesc in casa liftului, sus, nu jos.
mulțumesc pentru raspuns. i-am propus o firma insa dumnealui a spus ca e nevoie de un expert tehnic autorizat si ca a facut o sesizare sau ceva la ISC ca sa vada daca e in siguranță sa pornească liftul pentru ca el nu poate sa si asume riscul de a se întâmpla ceva.
e un cablu care coboara atunci cand liftul urca. acela ar fi stat in apa si s-a stricat.
nu aveti contract de mentenanta pt lift?ei sunt mai in masura sa spuna daca partile componente ale liftului au fost afectate sau nu
Ba da. Si vor veni sa-l schimbe, insa chiar schimbat acel cablu, presedintele blocului nu vrea sa reporneasca liftul pentru ca se poate sa ploua iar inauntru sau sa apara iar apa acolo (am zis ca inca nu se stie de ce e apa in casa liftului). Problema e ca el nici nu cauta activ echipa sa verifice de unde vine apa aia ci asteapta sa pice din cer. Iar cand m-am oferit sa aduc eu pe cineva, a zis ca nu accepta, ca o sa vina doar "papagali" care se dau cu parerea. Si astepta raspuns de la ISC, nici nu se stie daca aceeia ne pot ajuta. Poate parea o problemuta stupida, dar chiar e neplacut sa urci atatea etaje si lucrurile nici macar sa nu se puna in miscare...asteptam pana la anul...

Alte discuții în legătură

Reparatii lift BX BX Ce pasi ar trebui urmati pentru a solicita (in calitate de proprietar) unei asociatii sa reparat liftul ? Proprietarii membri ai asociatiei sunt de genul ... (vezi toată discuția)
A crescut taxa pentru verificarea lifturilor - iscir Armenteros Armenteros In data de 26.08.2010 a fost publicata in Monitorul Oficial Ordonanta 22 care modifica si completeaza Legea 64/2008. Prin aceasta, se prevede reorganizarea ... (vezi toată discuția)
Ascensoarele pun in pericol viața locatarilor AnaMarria AnaMarria Buna ziua!Ma adresez dvs,poate ma puteți îndruma ...In blocul in care locuiesc exista 2 ascensoare care stau sa cada .Starea lor tehnica este dezastruasa,nu ... (vezi toată discuția)