avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa ...

Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara interesata de o colaborare. Am semnat contract de intermediere pentru 2 % comision. Am semnat promisiunea de vanzare cu cateva zile in urmă. Intre timp cineva a supralicitat pentru apartament obtinand pret mai mare. Am desfiintat antecontractul platind penalitati prezumtivului cumparator conform antecontract. Agentia doreste sa achit si comisionul de intermediere chiar daca tranzactia finala nu s-a efectuat si nici nu se va face cu clientul adus de agentie. SUNT OBLIGATA SA PLATESC COMISIONUL CHIAR DACA NU EXISTA TRANZACTIA FINALA-CONTRACT DE VANZARE CUMPARARE ?
Cel mai recent răspuns: NICULIN , utilizator 09:01, 21 Iulie 2021
Sigur ca da. 0.2% pe zi de intarziere. Daca proprietarul nu achita comisionul datorat la termenul prevazut in momentul semnarii promisiunii. ( Eu am negociat termen de plata 13 august ). Cuantumul penalitatilor nu poate depasi cuantumul taxei datorate prestatorului. Am luat legatura azi cu dep juridic si se pare ca vom incheia ceva "amiabil " întrucât din discutie nu ar vrea reclamatii la ANPC sau proces.
In Drepturile proprietarului se mentioneaza ca proprietarul are dreptul de a fi informat corect complet si precis de preturile practicate in piata pt imobilul mentionat ceea ce nu s-a întâmplat. Cert e ca a doua zi aveau client deoarece pretul cerut de mine era sub pretul pieței.
Nu am contract de exclusivitate cu agentia respectivă.
Ultima modificare: Marți, 20 Iulie 2021
Simo Na, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Instanta nu a tinut cont de lege! Penalitatile care au fost stabilite au depasit de 10 ori taxa! Deci atentie! Nu se respecta legea! Agentiile sunt mai "puternice"!!!!! Banii vorbesc!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision la antecontract Lmps2016 Lmps2016 Buna ziua, Am folosit serviciile unei agentii imobiliare. Am vazut apartamentul, am stabilit o intalnire la notar, am semnat un antecontract si am platit un ... (vezi toată discuția)
Contract de intermediere-agentie imobiliara- sunt contracte nenegociabile, abuzive cf. lg. 193/2000? Romeo Babias Romeo Babias Intr-un dosar am solicitat instantei sa dispuna obligarea debitorului la plata dublului comisionului si la 0,5 % penalitati/zi ca urmare a incalcarii ... (vezi toată discuția)