avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ce conditii pot renunta la un antecontract fara sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ce conditii pot renunta la un antecontract fara sa mi se retina arvuna?

incheiat intre mine si o ag imobiliara?fara notar
Cel mai recent răspuns: sexu , utilizator 10:39, 21 August 2015
Se pierde arvuna in cazul in care renuntati la incheierea unui contract la care v-ati angajat si pe care nu l-ati mai incheiat! Contractul, chiar incheiat la agentia imobiliara, fara notar, este perfect valabil, potrivit legislatiei actuale!
chiar daca ag nu este proprietara ? si a semnat in calitatea de vinzator? si in ce conditii se poate totusi renunta???????
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
sexu, utilizator
Presupusesem ca antecontractul s-a incheiat in cadrul ag. imobiliare, nu ca s-a si semnat de agenta! Totusi, verificati daca agenta avea o procura de la proprietar sa incheie antecontractul respectiv! In acest caz, ramane valabil ceea ce v-am spus anterior! Altfel nu; nici nu avea temei sa incheie antecontractul respectiv! Daca a facut-o totusi este nelegal! Puteti sa ii solicitati banii inapoi! Daca nu vi-i da, puteti sa apelati la instanta sau chiar la politie!
multumesc
Nu conteaza ca nu era proprietar, nu a semnat ca vanzator, ci ca promient-vanzator, ceea ce e altceva. Contractul e valabil (de principiu va spun, pe acesta in special nu l-am vazut, dar ca principiu, astfel de acte sunt perfect valabile ca promisiuni) si dv. puteti renunta la el fara plata arvunei numai in conditiile in care nu va incalcati obligatiile contractuale sau in conditiile in care partea adversa le incalca prima.

Alte discuții în legătură

Tranzactie imobiliara nefinalizata virginia;epadatu virginia;epadatu am contractat printr-o agentie imobiliara o garsoniera. agentia a primit pentru tranzactie ,la data rezervarii garsonierei un procent de 3% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. am avut intentia sa ... Simo Na Simo Na Va rog sa ma ajutați cu urmatoarea speta. Am avut intentia sa înstrăinez un apartament pentru care am postat anunt. A raspuns o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare - executare cumparator apetra apetra Cumparator in cazul achizitiei unui teren si a unor imobile; suntem in faza in care asteptam cele 30 zile pentru exercitare drept preemtiune. Nu este prevazuta ... (vezi toată discuția)