avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate partida simpla
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate partida simpla

Fiind Intreprindere individuala si tinand contabilitatea in partida simpla doresc sa stiu daca pot cumpara materii prime,consumabile in sume mici pana la 100 lei si pe bonul fiscal de casa,fara factura?Daca aceste bonuri de casa trebuie obligatoriu cu stampila?
Cel mai recent răspuns: JolieCont , Contabil 14:09, 8 Ianuarie 2010
Potrivit descrierii, din punctul de vedere al fiscului, cea care indeplineste cel mai bine conditiile de document justificativ este factura. De aceea este si unanim recunoscuta si, de asemenea, se sanctioneaza daca nu se completeaza toate rubricile.

In ce priveste celelalte inscrisuri (printre care si bonul fiscal) pentru a avea calitatea de documente justificative trebuie sa le privim comparativ cu factura (adica sa contina un minim necesar de informatii).

Nu am acum la indemana descrierea documentului justificativ, dar voi reveni.
Intreprinderile individuale nu beneficiaza de tratament special. Limita de 100 lei pentru bonuri nu mai este valabila.
Documentele justificative trebuie sa cuprinda urmatoarele elemente principale:
• denumirea documentului;
• denumirea/numele si prenumele si, dupa caz, sediul/adresa persoanei juridice/fizice care intocmeste documentul;
• numarul documentului si data intocmirii acestuia;
• mentionarea partilor care participa la efectuarea operatiunii economico-financiare (cand este cazul);
• continutul operatiunii economico-financiare si, atunci cand este necesar, temeiul legal al efectuarii acesteia;
• datele cantitative si valorice aferente operatiunii economico-financiare efectuate, dupa caz;
• numele si prenumele, precum si semnaturile persoanelor care raspund de efectuarea operatiunii economico-financiare, ale persoanelor cu atributii de control financiar preventiv si ale persoanelor in drept sa aprobe operatiunile respective, dupa caz;
• alte elemente menite sa asigure consemnarea completa a operatiunilor efectuate.
Documentele care stau la baza inregistrarilor in contabilitate pot dobandi calitatea de document justificativ numai in conditiile in care furnizeaza toate informatiile prevazute de normele legale in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bonul fiscal dates.raluca dates.raluca Buna ziua, bonul fiscal daca are o valoare mai mare de 100 de lei nu mai este deductibil? Exista vreo lege? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cmi -plati facute la furnizori cactusul cactusul Am o nedumerire si as vrea sa primesc un raspuns foarte clar. Daca la un cabinet stomatologic (CMI) se poate sa se treaca in registrul de incasari si plati o ... (vezi toată discuția)
Factura prestari servicii emisa in 6 iunie pentru luna mai iirina_19 iirina_19 Factura de prestari servicii website (avand la baza un contract) este emisa cu data de 06 iunie si este aferenta lunii mai. Pentru a respecta prevederile Legii ... (vezi toată discuția)