avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ce taxe platesc pt banii primiti din afara?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ce taxe platesc pt banii primiti din afara?

Buna! Daca lunar imi intra in cardul meu bancar niste bani din strainatate, ce taxe trebuie sa platesc pentru acei bani?
Cel mai recent răspuns: Chelaru Robert , utilizator 13:16, 23 Iulie 2021
Depinde ce reprezinta suma. Cine va da si de ce ?
Primesc in jur de 5.000 de dolari pe lună din freelancing insa nu vreau sa imi deschid pfa sau srl. Din ce am inteles de la o contabila, pot sa spun ca ii primesc de la o ruda sau un prieten si sa platesc 10% impozit pe venit. Insa vreau sa fiu sigur ca nu e ceva ce fac gresit.
de la rude sau prieteni sunt donatii si nu aveti de plata.
dvs va trebui sa va completati declaratia ca desfasurati activitati independente si atunci veti plati 10% impozit pe venit.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
gi-jane2, moderator
Deci se poate si fara pfa sau srl, platind doar 10%?
da.

Alte discuții în legătură

Plata servicii freelancer it radra radra Cum pot sa inregistrez pe SRL-ul meu plata serviciilor IT prestate de catre persoane fizice cu domiciliul in strainatate (care nu au au venit si nici nu vor ... (vezi toată discuția)
Caut raspuns de un an: impozitul se plateste doar cand banii ajung in contul bancar? raduma raduma Am o intrebare la care nu am primit inca un raspuns definitiv. Am intrebat mai multi contabili. Sunt PFA, si in 2010 am primit bani pe contul meu Skrill. ... (vezi toată discuția)
Plata impozit onitza04 onitza04 Buna seara, as dori sa stiu daca banii primiti pe card de catre cineva din alta tara trebuie impozitati ? Daca eu am lucrat independent 4-5 luni dar la un ... (vezi toată discuția)