avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, In data de 03.07.2021 am fost depistat de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, In data de 03.07.2021 am fost depistat de dupa testarea ...

Buna ziua,

In data de 03.07.2021 am fost depistat de un agent de Politie dupa testarea cu aparatul Drug Test cu substanta Cannabis cand mai erau 23 de secunde.

Am fost dus imediat pentru probe de analiza la IML, dupa care de atunci, tot astept rezultatele analizelor. Mentionez ca Politistul care m-a anchetat a mentionat ca am fost calm si cooperant tot timpul.

Am inteles ca sanctiunea e de la 1-5 ani de inchisoare. Intrebarea sau intrebarile mele ar fi:

* Ce pot eu sa fac pentru e evita inchisoarea de orice fel, eventual sa obtin o decizie cu amanare in cel mai rau caz?

* Ce se intampla daca medicii de la IML veridiceaza dupa rezultate ca desi aveam substanta in organism eram totusi apt sa conduc?

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2021
sebastianboz, utilizator
Pentru celeritate, solicitati organului de up sa achitati contravaloarea probelor biologice si angajati-va avocat specializat in astfel de cauze.
In exercitarea dreptului la aparare, se poate solicita o expertiza la INML care sa stabileasca in raport de concentrația tetrahydrocannabinolului depistată, dacă respectiva concentrație poate fi rezultatul unui consum anterior si daca această concentrație poate duce la alterarea capacității de atenție și concentrare necesare conducerii unui autovehicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Thc la volan: testul la salivă nu reflectă ce am consumat, care pot fi consecințele? dropz1337 dropz1337 Bună ziua. Sunt un nou membru al acestei comunitati datorita experientei mele de aseara, 12 octombrie. Si anume, eram cu un amic si prietena lui in mașina ... (vezi toată discuția)
Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul ... Andrei995 Andrei995 Buna ziua conform articolului 195 din codul rutier, “ conducătorul auto testat preliminar cu ajutorul unui mijloc tehnic” și pun accent pe preliminar, ... (vezi toată discuția)
Poate fi considerat un consumator de cannabis un pericol pentru siguranța rutieră? Dontjudge Dontjudge Sunt un consumator de cannabis, consum zi de zi, mi-e frica sa mă gândesc dar totuși o fac la ziua când mi se va cere o proba de saliva, sânge spre a fi ... (vezi toată discuția)