avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, recent am divortat de fostul sot la notar ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, recent am divortat de fostul sot la notar s-a stabilit ...

Buna ziua, recent am divortat de fostul sot la notar sa stabilit ca copilul sa ramana la mine, recent a venit in vizita la copil a stat 30 de minute si a plecat la scurt timp imi da mesaj si imi spune ca ma va da in judecata ca sa ia copilu. Mentionez ca a facut puscarie. As vrea si eu sa stiu daca un fost detinut poate castiga custodia copilului.
O zi buna.
Buna ziua,
Ce varsta are copilul?
Sansele in instanta depind de cum o sa formuleze dumnealui actiunea si cum o sa va aparati dvs.
Dar sunt mari sa ramana la dvs., mai ales daca aveti unde locui si un venit/cineva sa va ajute cu bani (parinti...).

Apelati la avocat daca primiti ceva acasa.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are șanse pentru simplul motiv că nu au intervenit schimbări față de perioada în care a avut loc divorțul la notar. În plus, faptul că a primit o pedeapsă cu executare trebuie înțeleasă în raport de fapta săvârșită și dacă este reabilitat. Sunt mai multe chestiuni care trebuie discutate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Locuinta minorului va fi mentinuta la dumneavoastra, conform art. 400 din Codul civil, avand in vedere conduita tatalui, precum si antecedentele penale pe care le prezinta.

Autoritatea comuna , probabil, va fi mentinuta, cata vreme dumneavoastra ati optat pentru divortul transat pe cale notariala, prin care parintii pot alege o unica forma de exercitare a drepturilor si obligatiilor, anume autoritatea parinteasca exercitata in comun.

Orice masura se dispune in acord cu principiul preeminentei interesului superior al minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot lua custodia fetiței? Ellyelisa Ellyelisa Am trăit în concubinaj 8 ani in urma caruia a rezultat o fetița de 7ani.Am plecat de acasă de la concubin pe motiv că nu ne mai înțelegeam.Cum pot lua ... (vezi toată discuția)
Divort cu mama in italia ContSters135093 ContSters135093 Buna ziua, In situatia in care mama este placate in Italia iar tatal in Romania, copilul fiind pe periaoda scolii in Italia, cum poate avea loc un divort ... (vezi toată discuția)
Custodie totala Maldivevisfrumos Maldivevisfrumos Buna seara. Soțul meu a plecat de acasă pe data de 16 Noiembrie 2019 , iar pana in momentul de fata nu și- a căutat fata deloc ( i a trimis fetei de ... (vezi toată discuția)