avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara! In anul 2009 parintii mei, proprietarii de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara! In anul 2009 parintii mei, proprietarii de drept, ...

Buna seara!
In anul 2009 parintii mei, proprietarii de drept, au efectuat intabularea apartamentului. In anul 2014 mama a decedat, iar in 2015 a fost facuta succesiunea, mostenitori fiind tatal si fiul meu.
In cuprinsul certificatului de mostenitor este mentionat ca dreptul de proprietate asupra imobilului -apartament a fost intabulat in favoarea parintilor mei in baza Incheierii din 2009 a ANCPI-Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti.
Anul trecut a decedat si tatal meu, mostenitor fiind fiul meu. Impreuna cu suucesiunea a fost intocmita o noua Incheiere de intabulare. Apartamentul a fost pus la vanzare, iar cumparatorul a solicitat de la banca un credit ipotecar intrucat nu avea toata suma necesara pentru a-l achizitiona. Printre multe altele banca imi solicita Incheierea de intabulare din 2015. In actele apartamentului nu am gasit asa ceva. Este justificata solicitarea bancii avand in vedere cele mentionate de mine mai sus referitoare la succesiunea efectuata dupa decesul mamei? Daca da ce am de facut?
Ultima modificare: Duminică, 25 Iulie 2021
roxy_music, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 08:26, 26 Iulie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteți să o solicitați de la notariatul unde a fost efectuată succesiunea sau de la OCPI al sectorului unde se află apartamentul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Informatii renuntare la mostenire Nevermind Nevermind Buna ziua, Rog suport in urmatoarea situatie. O familie compusa din 2 bunici (sot/sotie), mama (fica bunicilor) si fiul mamei (nepotul). - Bunicii nu au ... (vezi toată discuția)
Lamurire succesiune bianca05 bianca05 Buna ziua, Sunt 2 frati , parintii decedati , s-a deschis anul trecut suucesiunea de catre verisoara lor dupa bunicii decedati exista un proces pe rol in ... (vezi toată discuția)