avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rambursare cost bilete de avion. Buna ziua. In luna ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rambursare cost bilete de avion. Buna ziua. In luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion ...

Buna ziua. In luna februarie 2020 am cumparat 2 bilete de avion de la compania Blue Air cu destinatia Londra. In urma instituirii starii de urgenta zborul a fost anulat. M-am adresat companiei pentru restituirea constului biletelor. In data de 10.04.2020 am primit un raspuns, care preciza ca suma va fi restituita dupa 120 de zile de la incetarea starii de urgenta. Am revenit dupa perioada mentionata si pe data de 11.09.2020 am primit un alt raspuns ca perioada de rambursare s-a prelungit datorita numarului mare de cereri de rambursare, fara a se mai preciza nici o alta data. Va rog sa-mi spuneti daca pot actiona in judecata compania, avand in vedere ca ANPC mi-a comunicat ca nu exista un termen limita pentru rambursare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Sanosimproconsult , utilizator 09:50, 9 August 2021
Buna ziua.
Da. Sigur. Puteti sa actionati in instanta compania solicitand restituirea pretului biletelor.
Bună seara,
Notificați compania sa va returneze suma de bani, în conformitate cu REGULAMENTUL (CE) NR. 261/2004 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 11 februarie 2004, de stabilire a unor norme comune în materie de compensare și de asistență a pasagerilor în eventualitatea refuzului la îmbarcare și anulării sau întârzierii prelungite a zborurilor și de abrogare a Regulamentului (CEE) nr. 295/91, unde, la art. 8, al. (1), lit. a), se mentioneaza clar faptul ca, plata se efectuează în termen de 7 zile de la anularea zborului. În caz contrar, va puteți adresa instantei de judecata.
Succes!
Ultima modificare: Vineri, 6 August 2021
Livius Laslau, Consilier juridic
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce pot face sa primesc banii înapoi pentru biletele cumpărate ... unadministrator unadministrator Ce pot face sa primesc banii înapoi pentru biletele cumpărate pentru un zbor dus-intors spre Milano in perioada 14-20 aprilie 2020. Am depus cerere de ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale blue air maggia87 maggia87 Buna seara! Ieri, 28 decembrie 2012, am avut rezervat un bilet de avion la Compania Aeriana Blue Air, Bucuresti - Larnaca. Avionul trebuia sa decoleze la ora ... (vezi toată discuția)
Recuperare contravaloare bilete avion agentie turism Emanuel.cohal Emanuel.cohal Inainte de pandemie am achizitionat prin intermediul unei agentii de turism bilete de avion la o companie aeriana. A venit pandemia si zborurile respective au ... (vezi toată discuția)