În timpul căsătoriei, soţul meu a avut o relaţie de concubinaj cu o femeie care a durat aproximativ 7 ani, în urma căreia s-a născut un copil pe care soţul meu l-a recunoscut legal, copilul îi poartă numele, acum are vârsta de 2 ani jumate. Întrebarea mea este următoarea: care este procedura pentru a-i schimba numele de familie a copilului. În a doua parte a lunii noiembrie 2009 soţul meu zice că a trimis formularul de schimbare a numelui la Monitorul Oficial (deşii nu cred, pentru că nu am nici o dovadă ), când ar fi trebuit să primim răspuns, şi cum se procedează mai departe luând în considerare faptul că mama copilului nu v-a renunţa niciodată. Mulţumesc tututror care îmi pot da un sfat util şi legal.
din pacate nu poti face nimic ...tatal tot tata este.. si eu am un caz similar. chiar daca veti reusi sa ii schimbati numele, tatal ramane, adica capilul va ramane pe numele mamei si il va avea ca tata pe sotul dumneavoastra. daca sunteti sigura ca nu este copilul sotului tau , atunci el poate cere un test de paternitate facut la bucuresti si asa clarifici lucrurile definitiv. si daca nu e copilui lui o poti da in judecata.
Divort
Vlad2013
In urma defacerii casatoriei , copilul ramas in custodia mamei,care ,de curand a implinit varsta de 14 ani doreste sa - si schimbe numele de familie , dupa ... (vezi toată discuția)