Buna ziua! Va rog sa ma jutati cu niste info:
1. Voi naste in curand. Stam in concubinaj. As vrea sa stiu daca tatal poate merge de unul singur sa inregistreze copilul la primarie sau are nevoie de vreo imputernicire din partea mea?
2. Am un salariu de 5000 ca salariat si venituri de 1000 din PFA. In cazul in care aleg sa stau acasa cu bebe, indemnizatia de crestere copil va fi oricum de vreo 4200, nu-i asa?
3. In cazul in care stau cu bebe acasa timp de 6 luni de la nastere si imi fac treaba de birou acasa (lucrez ca salariat in continuare) si voi lua salariul obisnuit, fara sa mai beneficez de indemnizatie, in momentul in care ma voi intoarce la birou, voi beneficia de un program scurt de 6 ore pe zi? In acest caz salariul se va micsora?
Multumesc,
Elena
Puteti solicita program redus si medicul va elibereaza certificat de concediu medical pentru program redus,asa incat salariul incasat este 75% din timp lucrat si 25% din concediu medical.
Concediu postnatal
AlexaAlina
Buna ziua ! Amsieu o nelamurire cu concediul postnatal. Ce se intampla daca nu imi raman 42 de zile din cele 126 alocate concediului prenatal/postnatal dupa ... (vezi toată discuția)