avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am cumpărat in 1991 o proprietate intr-un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am cumpărat in 1991 o proprietate intr-un sat aproape ...

Buna ziua,
Am cumpărat in 1991 o proprietate intr-un sat aproape de oras. Am dărâmat casa veche si am construit una noua in 1995, păstrând doar un perete din spatele casei. In unele locuri distanța fata de limita proprietații este sub 30 cm. Doua geamuri dau spre curtea vecinului. Vecinul de atunci a fost si cel care a ajutat in proportie mare la construcția casei. Ulterior a dat terenul fiiului lui, care si-a construit pe acel teren gol, o casa mai jos de casa noastra, deci casa noastra se învecinează cu curtea lui. Acum vreau sa vand proprietatea. Casa are toate avizele, cadastru . Cadastru e fost facut chiar de actualul vecin (fiul vecinului initial) Nu stiu cum era legea atunci, sau cum este acum. Poate fi vreo problema pentru eventualii cumpărători distanta casei fata de limita proprietații. Daca da, care sunt pentru ca, vreau sa fiu corecta fata eventualii cumpărători.
Multumesc.

Alte discuții în legătură

As dori sa ma ajutai intr-o situatie cu care se confrunta o cunostinta, ... andrei_70 andrei_70 As dori sa ma ajutai intr-o situatie cu care se confrunta o cunostinta, si anume: Persoana mosteneste casa parintilor, casa din paianta, si o renoveaza, in ... (vezi toată discuția)
Cum se poate rezolva ? Lumi50 Lumi50 Este vorba de o casa cu etaj , constructie noua, care are spatele casei pe hotar. Casa a fost finisata la exterior ( polistiren si tencuiala) dar numai etajul ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan mai mic Monatibi Monatibi Bună ziua! Dețin un teren de 164 m pătrați care nu are cadastru și intabularea făcută. Acum vrem sa facem cadastru și intabularea și la măsurători ... (vezi toată discuția)