avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... As dori sa ma ajutai intr-o situatie cu care se ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

As dori sa ma ajutai intr-o situatie cu care se confrunta o cunostinta, ...

As dori sa ma ajutai intr-o situatie cu care se confrunta o cunostinta, si anume:
Persoana mosteneste casa parintilor, casa din paianta, si o renoveaza, in sensul ca zidesye pereti de BCA de jur imprejur, reface acoperisul, schimba ferestrele etc.
Toate aceste lucrari de renovare le face fara avis de constructie de la primaria din comuna.
Vecinul de alaturi reclama la politie faptul ca nu are autorizatie de constructie, si ca in urma renovarii acoperisului, apa de ploaie se scurge in curtea lui.
Cunostinta este amendata si acum ar dori sa intre in legalitate si sa obtina autorizatia de constructie insa vecinul reclamant, este in relatii bune cu primarul si pune presiune pe cunostinta aceasta ca sa-i vanda o parte din gradina, spunand ca merge la notar sa dea semnatura ca nu are pretentii la nimic.
Intrebarea mea este legata de im[;icarea vecinului: este conditionata obtinerea autorizatiei de constructie de semnatura vecinului?
Care sunt pasii pentru obtinerea autorizatiei de constructie, dupa sanctionare cu amenda?
Cel mai recent răspuns: andrei_70 , utilizator 07:28, 21 Septembrie 2020
Pasi obtinere autorizatie de constructie
[ link extern ] /

Luati legatura cu un arhitect si o sa va explice mai bine ce aveti de facut.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
Ionut.ion, utilizator
Cunostinta respectiva este in aceasta situatie cu ajutorul unui arhitect....din pacate
Vecinul o preseaza sa cedeze o parte din gradina ca sa-i dea el semnatura ca nu are pretentii la cei 60 de cm impusi de lege ca distanta intre proprietati insa in acelasi timp si vecinul are nevoie de semnatura cunostintei pentru a deschide in gradina un service auto....ceea ce iar e ciudat si nu stiu cum sunt legile si daca permit deschiderea unei afaceri de dezmembrari/service auto intre 2 proprietati...ca am inteles ca nici celalalt vecin cu care se invecineaza nu a dat semnatura ca sa-si deschida afacerea de dezmembrari /service auto.
Cert este ca se afla in impas si nu stie daca semnatura vecinului ca nu are pretentii la cei 60 de cm distanta intre proprietati nu o va afecta pe viitor in situatia in care vecinului nu-i va merge afacerea si va decide sa vanda terenul...cel ce va cumpara nu va relua aceeasi istorie cu distanta de 60 cm?
Precizez faptul ca in satul respectiv asa erau construite casele cu un culoar de 30-50 cm intre ele, iar renovarea casei si refacerea acoperisului am inteles ca intra sub incidenta constructiilor noi si trebuie sa se supuna prevederilor legale in vigoare....totusi nu e normal sa daram casa care a apartinut strabunicilor, pentru ca nu se supune noilor legi in materie de constructie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exista distanta minima acoperis - gard vecin ? cristina cirstian cristina cirstian Buna ziua ! Vecinul a construit o casa la o distanta de 1 m fata de gardul care ne desparte . Acoperisul este la o distanta de 20 cm fata de gard . Ok . Acum ... (vezi toată discuția)
Constructie fara autorizatie VASSY VASSY Buna, Locuiesc in Bucuresti, la casa. Vecinul meu din stanga si-a ridicat casa cu un nivel,apoi si vecinul din spate si-a ridicat casa cu un nivel, casele ... (vezi toată discuția)
Cu acoperisul peste gard mircea10 mircea10 Buna ziua, Am urmatoarea problema legata de o casa de vacanta pe care o detin intr-un orasel de provincie. Un vecin a inceput sa construiasca o casa ... (vezi toată discuția)