avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ...

Buna ziua
Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, are bariera si se intra cu cartela.
Eu nu detin loc de parcare, dar s-a pus problema reasfaltarii intregii parcari si am fost pusi la plata toti locatarii, indiferent daca avem locuri de parcare sau nu.
Am intrebat de ce tb sa platim toti si mi s-a spus ca parcarea este spatiu comun. Pana acum nu a fost pusa aceasta problema, iar in contractul de vanzare cumparare nu am trecut si spatiu comun parcarea.
Eu traversez parcarea doar cand tb sa merg sa duc gunoiul, pt ca nu exista alt loc de acces catre tomberoane. Nu este o alee dedicata, ci efectiv se trece printre masini.
Este normal sa platesc reasfaltarea daca nu detin loc de parcare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Petru Cristofor , utilizator 20:58, 31 Iulie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
daca cei care parcheaza au acte cu nr cadastral pt acele locuri de parcare,atunci le apartine in totalitate si nu aveti vreo obligatie sa contribuiti la asfaltarea acestora

daca parcarea este spatiu comun sa primiti acces si sa parcati pe spatiul respectiv.....sau e comun cand e de reparat si devine proprietate cand e de folosit?
vedeti in actele ap si in plansa cadastrala cum sunt incadrate acele locuri de parcare
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
hob, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
hob a scris:

daca cei care parcheaza au acte cu nr cadastral pt acele locuri de parcare, atunci le apartine in totalitate si nu aveti vreo obligatie sa contribuiti la asfaltarea acestora

Eu banuiesc ca lucrurile sunt un pic mai complicate. Adica in mod sigur locurile de parcare (care sunt si delimitate) au numere cadastrale, sunt proprietatea privata a tuturor celor ce le-au cumparat dar spatiul total ce se propune a fi asfaltat, parcarea/curtea ori cum altfel vrem sa-i zicem cuprinde ceva mai mult teren decat totalitatea suprafetelor insumate ale locurilor de parcare individuale. Ei bine, restul suprafetelor din acea "curte" sunt spatii comune ale tuturor proprietarilor, indiferent ca au in posesie sau nu si loc de parcare. Exista si probabilitatea ca acele spatii de care zic, cele comune tuturor din interiorul respectivei "curti" sa nu fie singurele terenuri ce au respectivul statut, adica sa mai existe si alt teren comun (de ex: spatii verzi, etc) si deci sa nu se poata stabili cat reprezinta din terenul total aferent condominiului decat prin masuratori etc.
Probabil singura solutie cu adevarat corecta este a se masura toata "curtea" ce va trebui asfaltata, scazand apoi suma suprafetelor proprietate privata iar din ce ramane se stabileste cota parte a tuturor proprietarilor din bloc iar pentru suprafata ocupata de locuri individuale sa se distribuiasca costurile fiecarui proprietar de loc in raport cu cota detinuta in actele de proprietate ale locurilor respective.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Iulie 2021
adi1906, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial ati precizat ca este parcare privata
Daca este parcare privata costurile aferente reabilitarii urmeaza sa fie suportate strict de locatarii care detin locuri de parcare
Chiar daca o parte din suprafata reprezinta proprietate comuna nu cred ca ar trebui sa fiti pusi la plata. Aleile de acces auto in parcare si spatiile dintre locurile de parcare necesare efectuarii manevrelor sunt asfaltate numai pentru a fi folosite de proprietarii parcarilor, consider ca beneficiarii reali trebuie sa plateasca...
pai este un beneficiar real.....traverseaza spatiul, ca sa duca gunoiul la ghena

Alte discuții în legătură

Buna ziua, solicit informații la următoarele probleme: un bloc ... Maria2934 Maria2934 Buna ziua, Solicit informații la următoarele probleme: Un bloc nou format din 2 scări cu parcare subterana și parcare supraterana. Accesul in imobil se ... (vezi toată discuția)
Bună seara! locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. ... Bungee Bungee Bună seara! Locuiesc într-un bloc cu parcare privata cu bariera. Locul meu de parcare (pt care detin cf) este obstructionat mereu de către vecinul care ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare vs spatiu verde piafen piafen Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Locuiesc intr-un complex rezidential in care curtea interioara este asfaltata si folosita ca spatiu de parcare + cale de ... (vezi toată discuția)