avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua! Am o situație, locuiesc într-un bloc și ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua! Am o situație, locuiesc într-un bloc și nu mi-au ...

Buna ziua! Am o situație, locuiesc într-un bloc și nu mi-au fost date locurile de parcare in curte ci in lateralul clădirii, constructorul a pus bariera fără aprobarea nimănui pe banii lui și accesul este strict al celor care au loc in curte iar intrarea in bloc se face tot prin curte, eu dacă vin cu bagaje sau ceva nu am acces in curte cu masina, trebuie sa le car de unde am eu locurile, este legal ce a făcut constructorul, îl pot da in judecată ca nu îmi oferă acces in curte cu masina ca sa îmi las bagaje etc?
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 21:40, 12 Aprilie 2025
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
ce ati cumparat? un apartament, presupun. nu scrie nicaieri ca aveti acces cu masina in apartament, nu?
Cum adică, dacă intrarea in bloc se face prin curte, de ce sa nu ma lase sa intru cu masina pentru situații de urgentă in curte, sau dacă mi se face rău și chem salvarea ce prostie este asta ?
Este o proprietate privata si asa a fost gandita. Daca ati cumparat o proprietate care nu are drum de acces comun ci doar privat atunci nu puteti intra cu masina. Trebuia sa verificati cand ati cumparat si sa intrebati:
Cum domnule nu ati lasat drum de acces pana la 10 metri de scara? Apoi nu cumparati.
Salvarea. poate intra doar daca cineva ar ridica bariera si asa ar fi normal.
Dezvoltatorul a impartit si vandut spatiul proprietate privata. Daca ar fi lasat loc sa ajunga altii mai in fata catre sacar atunci sigur cineva ar fi parcat acolo sa isi care bagajele si nu o mai muta. Urmatorul ar fi venit in spatele lui si tot asa in mod haotic. Adica ar fi fost tot fara acces decat pentru cei care apucau.
Pe cand asa a procedat corect. Cine vrea mai aproape loc de parcare cumpara mai aprope la alt pret.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Aprilie 2025
w_v_w_v, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Președintele asociației mi-a blocat accesul cu mașina în cadrul complexului pe motiv că nu am un loc de parcare cumpărat/închiriat. cum pot rezolva acest abuz? Bogdan_C93 Bogdan_C93 Buna ziua, am o intrebare si va rog sa ma ajutati cu lamuriri competente, eu unul nu cunosc legislatia in domeniul acesta asa ca am nevoie de ajutorul vostru. ... (vezi toată discuția)
Asfaltare parcare privata platita de toti locatarii buna ziua locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri ... Petru Cristofor Petru Cristofor Buna ziua Locuiesc intr-un cartier unde exista o parcare cu locuri de parcare private (cumparate de locatari). Parcarea este a condominiului, asa am inteles, ... (vezi toată discuția)
Parcare privata - acces marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre o cladire cu peste 200 de apartamente, care are in dotare o parcare privata de vreo suta de locuri. Acest spatiu - parcarea este ... (vezi toată discuția)