Bună ziua! Sunt membru în cadrul unui ONG. De 15 ani am și uitat de el, cei de la ANAF mi-au "amintit" că nu am depus bilanțul contabil și ne-au dat o amendă anul trecut. În statut scrie că această calitate de membru se pierde la împlinirea vârstei de 35 ani. Toți din asociație am împlinit această vârstă de ceva vreme. Întrebare: Cum putem închide asociația/ieși din ea fără a mai apela la un avocat și la un lichidator. Cine ia act de faptul că am împlinit 35 ani și ne-am pierdut calitatea de membru.
cineva sa sesizeze instanta pt dizolvare pe cale judecatoreasca pt imposibilitate de functionare daca tututor membrilor le=a incetat de drept calitatea deci nu mai are cine sa primeasca noi membri.... Insa cum lichidarea necesita lichidator pe care ar trebui sa il plateasca cineva, eu sa fiu instanta as pune toate costurile in carca personala a ultmei componente a consiliului director, ca aia trebuiau sa ia masuri pentru atras noi membri sau sa dizolve asocaitia platind si lichidatorul cand au vazut ca in curand inceteaza de drept calitatea de membru pt cine mai e membru inclusiv ei... ca e culpa lor si cf, legii raspund patrimonial solidar si fata de asociatie si fata de terti daca nu au facut nimic si au lasat asociatia sa ajunga in situatia asta.... deci sa sesizeze insntata cineva care nu era in consiliul director, ca altfel si "bate cuie in talpa" daca instanta e diligenta...
Cedare ong
cateldeplus
Buna ziua. Posed un ONG (asociatie) infiintata in anul 2014 si de 2 ani nu mai are activitate . A fost infiintata pentru o clasa de elevi. Pe acest ong s-au ... (vezi toată discuția)