Dupa incheierea succesiunii la notar doresc sa cumpar partea tatalui meu.
Sunt cetatean canadian la fel si sotul meu, dar casatoria canadiana nu e inregistrata in Romania.
Am inteles ca am nevoie de datele sotului, dar mai mult ca ar trebui sa fie casatoria inregistrata si in Romania inainte ca sa se poata incheia procesul de vanzare-cumparare.
Sotul este de acord sa fac aceasta cumparare doar pe numele meu. Intrebarea e daca este posibil sa cumpar aceasta proprietate (apartament) fara a fi nevoita sa inregistrez casatoria in Romania (proces lung si anevoios).
Multumesc anticipat!
Si de unde știm ca dvs nu ați încheiat vreo convenție matrimoniala prin care ați stabilit ca orice bun primit prin donație va fi bun comun?
După cum v-am explicat mai sus, pentru orice act, notarul are obligația sa interogheze Registrul Național Notarial de Evidenta a Regimurilor Matrimoniale (RNNERM) pentru efectuarea verificărilor privind regimul dvs matrimonial. Și nu o poate face fără un certificat de căsătorie romanesc.
De asemenea, tot notarul trebuie sa va intabuleze dreptul de proprietate (propriu sau comun), situație care depinde tot de certificatul de căsătorie romanesc.