avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare proprietate fara casatorie inregistrata in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare proprietate fara casatorie inregistrata in Romania

Dupa incheierea succesiunii la notar doresc sa cumpar partea tatalui meu.
Sunt cetatean canadian la fel si sotul meu, dar casatoria canadiana nu e inregistrata in Romania.
Am inteles ca am nevoie de datele sotului, dar mai mult ca ar trebui sa fie casatoria inregistrata si in Romania inainte ca sa se poata incheia procesul de vanzare-cumparare.
Sotul este de acord sa fac aceasta cumparare doar pe numele meu. Intrebarea e daca este posibil sa cumpar aceasta proprietate (apartament) fara a fi nevoita sa inregistrez casatoria in Romania (proces lung si anevoios).
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:03, 2 August 2021
Si de unde știm ca dvs nu ați încheiat vreo convenție matrimoniala prin care ați stabilit ca orice bun primit prin donație va fi bun comun?
După cum v-am explicat mai sus, pentru orice act, notarul are obligația sa interogheze Registrul Național Notarial de Evidenta a Regimurilor Matrimoniale (RNNERM) pentru efectuarea verificărilor privind regimul dvs matrimonial. Și nu o poate face fără un certificat de căsătorie romanesc.
De asemenea, tot notarul trebuie sa va intabuleze dreptul de proprietate (propriu sau comun), situație care depinde tot de certificatul de căsătorie romanesc.
Ultima modificare: Luni, 2 August 2021
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar casatorit in statele unite declarat necasatorit in actele de proprietate romanesti dianarsn dianarsn Buna seara. Urmeaza sa achizitionez un apartament de la o doamna care pe actele de proprietate este declarata necasatorita la momentul cand a intrat in posesia ... (vezi toată discuția)
O mama divortata de 25 de ani vrea sa imparta celor doi fii ... anonim_71 anonim_71 Caz.O mama divortata de 25 de ani,in varsta de 70 ani,tatal decedat in 2011, vrea sa imparta celor doi fii mostenitori,majori,o curte de 1200 mp la tara, pe ... (vezi toată discuția)
Acte apartament sot si sotie ContSters212553 ContSters212553 Tatal meu a cumparat un apartament la care a participat si sotia cu 20% din valoarea apartamentului, desii in acte e trecut doar tatal meu,La anu vreau ca ... (vezi toată discuția)