avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... stabiliere salariu 01.01.2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

stabiliere salariu 01.01.2010

Buna ziua:

Am o nedumerire si anume:
Institutie publica-locala-
salariu incadrare dec 2009-639(referent III A 2)
-sal merit 15%;
-spor cond v 10%;
-spor cond d 15%;
-spor dispoz 25%;
-spor vechime20%.

In baza legii unice cum ii stabilesc salariul la 01.01.2010?
Salariu de incadrare se majoreaza la 705 ron??

Astept parerile Dvs.
Cel mai recent răspuns: melania_ioana , utilizator 17:06, 29 Ianuarie 2010
stelarman a scris:

sal baza 639+
spor vech 20% 127,8+
sal.merit 15% 95,85+
spor disp. 25% 159,75 =
------------------------------------------
sal. de baza 1022+
eventualele sporuri nepermanente de 10% si 15% (n-am inteles care sunt acelea) in limita a 30% per individ si ordonator de credite.
Salariul de baza crescand peste 705 nu se se aplica o alta majorare.
In lege se spune doar ca salariul minim va fi de 705.Ma puteti contrazice dar sunt gata sa pariez ca asa va fi!

am gasit aici[ link extern ]
un proiect de hotarare de guvern din care extrag acest fragment.Din pacate nu l-am gasit si din o alta sursa.

" necesitatea asigurării că prin aplicarea noii legi cuantumul individual al drepturilor de natură salarială stabilite pentru luna ianuarie 2010 nu va depăşi nivelul câştigurilor salariale pentru funcţia respectivă aferente lunii decembrie 2009Ø stabilirea ca în 2010 majorarea salariilor, a soldelor şi a indemnizaţiilor lunare să se facă numai pentru cele care au un nivel mai mic de 705 lei/lună şi fără ca în mod cumulat cu sporurile şi indemnizaţiile acordate să fie depăşită această valoare Ø "
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
stelarman, utilizator
Kyandra a scris:

Avem noutati, intrucat legea 330/2009 abroga legislatia aferenta acordarii salariului de merit asa cum il stiam noi pana acum. In 2010, cine l-a avut acordat, il primeste in baza, (pe principiul ca in 2010 se pastreaza salariul brut din dec. 2009) cine nu l-a avut, asta e. Din 2011, salariul de merit este inclus automat in coeficientii aferenti diverselor categorii de salariati.
Cat despre sporul de vechime...situatia se pune in felul urmator: anexele precizeaza 6 tipuri de coeficienti: baza (care este aferent perioadei de 1-3 ani cand nu se acorda spor de vechime) si cele 5 gradatii (care cuprind sporul de vechime aferent). Cand se face reincadrarea, se tine cont de vechimea avuta in dec. 2009 (si de sporul de vechime acordat atunci): daca cineva avea spor de vechime 10%, va fi incadrat pe gradatia 2 si automat, salariul lui de incadrare va cuprinde si sporul de vechime avut anterior.
In caz contrar, nu se va mai acorda sporul de vechime deloc in 2010, intrucat de la data de 01.01.2010 intreaga legislatie care prevedea modul de acordare al acestui spor la bugetari a fost in intregime abrogata.

Si Dvs vi se pare normal, legal, echitabil si cum mai vreti acest aspect incat sa afirmati "cine nu l-a avut asta e" Daca la sfarsitul anului 2010 mai apare un ordin prin care se spune ca nimeni nu pierde la salar si se tine cont de drepturile avute la finalul anului, si dupa cum e la noi nu m-ar mira deloc.
Eu sunt in continuare de parere ca salarul de merit sa se acorde pana expira si atat, doar e an de criza sau de fapt ce mai conteaza.
Nu, nu mi se pare normal, insa din pacate, guvernul a uitat sa-mi ceara parerea inainte de a-si asuma responsabilitatea pentru acesta minunata lege#-o. Nu am facut decat sa prezint modul de stabilire al salariului din punctul de vedere al legii, nu al meu. Daca veti citi si ordinul ministerului muncii nr. 32/2010, pentru aplicarea legii 330/2009, veti vedea ca am interpretat modul de acordare a salariului de merit in sensul legii (nu si al echitatii).
O seara buna!
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Kyandra, moderator
Buna ziua,
am o intrebare referitoare la stabilirea salariului pentru ianuarie 2010.
Lucrez in invatamant,sindicatul a castigat 3 procese pe drepturi salariale,dar Ord.71/2009 ne obliga sa luam banii in trei transe,in 2010,2011,2012.
Scoala la care lucrez nu a aplicat aceste hotarari judecatoresti,in schimb a calculat
diferente salariale,inclusiv pentru decembrie 2009,pe care le vom lua ,nu se stie cand.
La stabilirea salariului pe ianuarie 2010 trebuie sa se tina cont de
procesele castigate,dar directorul si contabilul primariei nu vor sa faca acest lucru
si sa tina salariile la nivelul lui decembrie 2009-fara drepturile castigate in instanta.
Este corect acest lucru ? Dupa ce ca nu au executat hotararile judec.atunci cand
au venit acum vor sa ne incadreze gresit.
Multumesc!!!#-o:(
Pentru ca Ordinul 32/2010 al Ministrului muncii si solidaritatii sociale precizeaza clar (nu stiu si cat de just) ca in ianuarie 2010 se vor plati doar acele sporuri acordate prin lege sau hotarari ale guvernului (fara a face nici o referire la sentintele judecatoresti)...
Oricum, reincadrarile vor intra efectiv in vigoare doar dupa ce se va obtine viza trezoreriei...fara aceasta viza se va sesiza automat Curtea de Conturi. Sa asteptam normele de aplicare a legii....poate ne va lamuri suplimentar.

Alte discuții în legătură

Salarizare....nebuloasa din 01.01.2010 bugetar 4 bugetar 4 Daca de la 01.ianuarie 2010 aplicam art.12.alin.3 in conformitate cu art.30 alin.5... [b]fara a fi utilizati coeficientii de ierarhizare prevazuti in anexele ... (vezi toată discuția)
Se aplica sau nu legea 330/2009 de la 1 ianuarie? bora_alexx bora_alexx ce credeti se aplica sau nu legea salarizarii unice de la 1 ianuarie? chiar daca aceasta a fost promulgata si nu are efect retroactiv ne poate afecta in un fel ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii 330/2009 mircea_ghe84 mircea_ghe84 Buna ziua. Lucram intr-un spital municipal si de la 01.01.2009 vom fi salarizati conform noii legi a salarizarii 330/2009. Problema apare la calculul ... (vezi toată discuția)