avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce putem face? Retrocedare sau...?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce putem face? Retrocedare sau...?

Ce putem face? Retrocedare sau...?


Mama mea locuia cu bunica mea într-o comună. Aveam o casă + curte de 2500mp, când au venit comuniștii și le-au confiscat proprietatea pentru a se construi blocuri.

Pe bunica au despăgubit-o, i-au dat apartament, bani + 1000 mp teren.
Mamei mele i-au oferit un teren de 1500 mp. Atât.

Ce putem face?
Mama dorește să-i fie retrocedat terenul fostei proprietăți, dar acolo sunt construite 3 blocuri, o parcare și o stradă, deci slabbe șanse.

Sunt legi din ultimele decenii care îî pot oferi o șansă la retrocedare?

Mulțumesc
Pt a beneficia de legile din ultimele decenii ar fi trebuit să faca o serie de demersuri,notificare în baza legii 10 / 2000
prin executor judecătoresc,să depună acte etc.Daca aceste demersuri nu au fost făcute atunci acum e tardiv cu aproape 20 de ani.Sunt justitiabili care au făcut aceste demersuri,se judeca dd ani buni si inca nu au rezolvat va dati seama ca în cazul dvs.cand s a stat in pasivitate atata timp nu se poate face nimic..
Ultima modificare: Joi, 5 August 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de proprietate simircea simircea Buna ziua, Iata pe scurt urmatoarea situatie: bunicii mei aveau in 1948 un teren de 300m2; comunistii le-au luat 100m2; prin anii '60 bunica mea ramasa ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren confiscata cand s-au construit blocuri (comunism) dani999 dani999 Buna ziua. O bucata mica din teren (aproximativ 20mp) a fost confiscata de pe vremea comunista cand s-au construit blocuri in zona. In zona respectiva ... (vezi toată discuția)
Retrocedarea terenurilor crismen_tare crismen_tare buna ziua! as dori sa va intreb ceva referitor la retrocedarea terenurilor preluate in mod abuziv in perioada comunista. bunicii mei au detinut pana in 1980 ... (vezi toată discuția)