avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Cum sa procedez in cazul in care fosta ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Cum sa procedez in cazul in care fosta soție n-a ...

Buna ziua!
Cum sa procedez in cazul in care fosta soție n-a respectat niciodată planul parental propus de instanța (de 4 ani),
Raspunsurile DGASPC sunt neclare.
Cel mai recent răspuns: Deia14 , utilizator 19:57, 7 August 2021
În ce sens nu l-a respectat?
Se poate cere alt program de vizitare dacă circumstanțele s-au schimbat.
Nu mi-a permis niciodată să iau fetita, cu toate că a acceptat planul parental, iar un an si jumatate nu m-a lăsat nici s-o vad(motivul-poate am covid!), iar acum a blocat nr. meu la telefonul fetitei sa nu mai vorbească cu mine.
Dacă aveți probe puteți să-i faceți o plângere penală.
Si ce ati facut un an si jumatate?
Anuntati Protectia Copilului pentru monitorizarea programului de legaturi personale. Dupa cateva intalniri la care nu o sa puteti prelua copilul sau va fi ingradit accesul la copil mergeti la executor judecatoresc. Daca in urma executarii silite copilul refuza sa vina la dumneavoastra se va dispune consilierea psihologica. Acolo o sa aveti sansa sa discutati cu propriul copil, sa il apropiati. Daca nici in urma consilierii mama nu respecta programul de legaturi personale sau minorul refuza sa vina cu dumneavoastra puteti cere penalizari.
Separat , cu probele pe care le aveti puteti face si plangere penala. Va dura ani de zile , in cel mai bun caz va primi o condamnare cu suspendare.
Personal va sfatuiesc ca dupa monitorizarea programului de legaturi personale, daca nu reusiti sa vedeti/preluati copilul sa cereti modificarea programului de legaturi personale cu preluarea copilului de la scoala sau gradinita/ Protectia Copilului in timpul vacantelor si mai ales ca mama sa nu fie prezenta.
Daca nu reusiti sa contactati copilul sunati pe telefonul mamei si inregistrati convorbirile. Nu stiti ca telefonul a fost blocat, femeia nu e datoare sa mai aiba doar un telefon doar pentru dumneavoastra. Ca nu incarca copilul cartela, nu pune copilul telefonul la incarcat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copilul meu creste fara mine ca asa vrea fosta mea sotie, mai pot face ceva? wakeupdolores wakeupdolores Divortat, custodie comuna, copil mic. Programul zice sa-l iau o data la doua weekenduri de sambata pana duminica. Mama nu l-a lasat niciodata cu mine. ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor 2 ani Marcelpascu Marcelpascu Program vizita minor 2 ani , buna ziua ,am sanse sa obtin un program mai bun de vizita minor ,are 2 ani,momentan am 3 ore pe saptamana cu preluare de acasa ... (vezi toată discuția)
Fosta soție mă împiedică să-mi vad copilul, ducându-l la alte adrese si ,,instruindu-l" să refuze să mă vadă. ce căi legale am la dispoziție pentru a remedia aceasta situație? Teddy71 Teddy71 Fosta sotie ma impiedica sa imi vad copilul , ducandu-l la alte adrese , si \"instruindu-l\" sa refuze sa ma vada . Ce cai legale am la dispozitie pentru a ... (vezi toată discuția)