avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Se poate să înființez un PFA, deși la ANAF figurez ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Se poate să înființez un PFA, deși la ANAF figurez pe cazierul ...

Se poate să înființez un PFA, deși la ANAF figurez pe cazierul fiscal cu un srl declarat inactiv din decembrie 2018?
Menționez că funcționez pe contracte de drepturi de autor și nu vreau să radiez încă srl-ul declarat inactiv (declarat inactiv ptc am uitat să depun un bilanț, nici nu am prea avut activitate pe el)
Dacă nu se poate,
este posibil să înființez un alt srl cu aceleași coduri CAEN ca cel declarat inactiv?
Ce îmi doresc este să pot emite facturi, sunt situații în care clienții refuză ctr drepturi de autor, de asemenea nu doresc să plătesc amenzile la ANAF încă, aș aștepta să treacă 3 ani de la declararea inactivității și poate ANAF va radia acest srl.
Cel mai recent răspuns: S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L , Consultant de business 22:21, 5 August 2021
Nu, atata timp cat aveti cazier pt nedeclararea la timp a actelor contabile nu mai puteti infiinta vreo firma sau forma juridica, inclusiv PFA .
Aduceti SRL-ul la zi care va afecteaza cazierul, depuneti actele lipsa printr-un contabil .

Mare atentie pt amenzi si datorii pt ca nu se vor 'radia' din oficiu ci veti raspunde cu patrimoniul personal pentru datoriile societatii .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma inactiva cf anaf din 2018. ce variante am? ZLOTACRISTINA ZLOTACRISTINA Bună seara, - srl-d (cu un singur asociat) a fost declarat inactiv de către ANAF în luna decembrie 2018, ptc nu am depus bilanț și declarații din ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal aligadot aligadot Am avut o firma(srl) pe care am deschis-o(acum 2 ani) si nu am depus nici un bilant, activitate nu prea am avut, ea a fost totusi deschisa cu incepere de ... (vezi toată discuția)
Am un pfa deschis in 2018 pentru care nu am mai depus declaratii anuale Bwjy Bwjy Buna ziua! Am un PFA deschis in 2018. A fost deschis si dupa lasat in voia sortii. Nu am nici un venit pe el. Intre timp am uitat de firma si nu am declarat ... (vezi toată discuția)