avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neprezentare la proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neprezentare la proces

Buna ziua,

Va rog sa-mi raspundeti ce se poate intampla daca nu ma prezint la proces, in luna august am inaintat in instanta pe firma la care am lucrat pentru necompletarea cartii de munca si multe altele, iar acum pe data de 11.01.2010 are loc procesul la care firma respectiva a cerut interogarea mea, sincera sa fiu nu m-as prea duce din cauza ca sunt prea emotiva si mie frica c-o sa ma intimidez si n-o sa mai pot spune nimic, ba chiar sa ma apuce plansul. Daca nu ma prezint acum e posibil ca la urmatoarea infatisare si fiu obligata sau cum se poate finaliza acest proces in lipsa mea?

Va multumesc anticipat

O zi buna
Cel mai recent răspuns: nana82 , utilizator 20:46, 8 Ianuarie 2010
-daca reclamantul nu este prezent se poate suspenda cauza art. 242 c. pr. civ.
ART. 242 c.pr. civ .
Instanţa va suspenda judecata:
1. când amândouă părţile o cer;
2. dacă nici una din părţi nu se înfăţişează la strigarea pricinii.
Cu toate acestea pricina se judecă dacă reclamantul sau pârâtul au cerut în scris judecarea în lipsă.
cred ca puteti spune , in scris cel putin , ce va face sa nu puteti raspunde la interogatoriu ...
a-ti mai putea sa precizat ca sarcina probei este in seama angajatorului art. 287 codul muncii
Multumesc foarte frumos pentru raspunsul dumneavoastra.
Daca nu va prezentati la interogatoriu nu va genera nimic decat poate inceput de proba in favoarea partii adverse. Depinde de situatie si de cum i se creeaza judecatorului intima convingere asupra veridicitatii celor afirmate in cadrul procesului de catre parti.
parerea mea este sa va duceti, alfel va scad sansele de castig, deoarece dati senzatia ca aveti ceva de ascuns...in fapt nu e ca in filmele americane....e imbulzeala, judecatorul se grabeste de cele mai multe ori...si, de obicei este fatis de partea angajatului, pe care-l vede partea slaba...prin urmare nu aveti de ce va teme.in fond, in afara de sa va respinga actiunea nu are ce sa vi se intample...
av.antoanelageaman a scris:

parerea mea este sa va duceti, alfel va scad sansele de castig, deoarece dati senzatia ca aveti ceva de ascuns...in fapt nu e ca in filmele americane....e imbulzeala, judecatorul se grabeste de cele mai multe ori...si, de obicei este fatis de partea angajatului, pe care-l vede partea slaba...prin urmare nu aveti de ce va teme.in fond, in afara de sa va respinga actiunea nu are ce sa vi se intample...


De ce sa ii respinga actiunea? Ca doar nu cadea in sarcina angajatei sa completeze cartea de munca daca angajatorul avea un serviciu specializat pentru asa ceva?
Iar in ceea ce priveste faptul ca instanta este fatis de partea salariatului ti sa va contrazic stimata colega. In dreptul muncii sarcina probei revine angajatorului. De aici probabil senzatia de partinire din partea instantei. Iar daca este sa privim ceea ce se intampla acum in Romania la nivelul relatiilor dintre angajati si angajatori chiar daca ar exista o astfel de partinire din partea instantelor de judecata o consider pe deplin motivata avand in vedere ca majoritatea angajatorilor sunt pusi pe japca, ca sa ma exprim mai plastic. Isi urmaresc propriile interese uitand ca si angajatii sunt totusi oameni care mai au si drepturi.

Alte discuții în legătură

Suspendare proces de divort! corinuta corinuta Care sunt conditiile? Cum se procedeaza si cat dureza termenul maxim de suspendare? (vezi toată discuția)
Neprezentare contestatie la contraventie avocatelu avocatelu ce se intampla in cazul neprezentarii reclamantului la dezbaterea cauzei pe fond in cazul contestatiei la sanctiunea contraventionala aplicata de pol locala(in ... (vezi toată discuția)
Este admisibila o cerere de suspendare conform art. 155 ind. 1 cod procedura civila formulata de reclamant? machis machis Potrivit art.155 ind.1 din c.pr.civ. instanţa poate suspenda judecata când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina ... (vezi toată discuția)