avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul intre soti poate fi revocat? Este necesar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul intre soti poate fi revocat? Este necesar sa fie ...

Testamentul intre soti poate fi revocat? Este necesar sa fie revocat daca cei 2 soti care si-au facut testamente reciproce doresc acum sa vanda apartamentul unei nepoate care ii va ingriji?
Cei 2 pot sa vanda acel apartament nepoatei care ii va ingriji fara a revoca acele testamente facute in trecut de catre un sot in favoarea altuia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 12:10, 10 August 2021
Da. Orice testament între oricine, nu numai între soți, poate fi anulat, de cel/cei care l-a/l-au făcut.
Ultima modificare: Marți, 10 August 2021
Dapix, utilizator
Daca se inteleg sa vanda nu mai e nevoie sa revoce testamentele, se intelege ca ele au fost revocate in mod tacit prin vanzarea bunului care a facut obiectul testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta - anulare sau readucere in patrimoniu/plata pretului Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Cabinet de Avocat „Hulea Ionuț-Marius” Bună ziua, stimaţi colegi şi forumişti împătimiţi. Vă rog să mă ajutaţi cu un sfat privind o speţă complexă, după părerea mea. Problema este ... (vezi toată discuția)
Testament intre soti carlito carlito Mama a decedat. Era casatorita a 2-a oara. A ramas un apartament bun comun. Intre mama si sotul supravietuitor exista un testament prin care isi lasa unul ... (vezi toată discuția)
Testament, promisiune nerespectata luminita6 luminita6 Buna ziua....as dori un raspuns va rog frumos in urmatoarea situatie....am dobandit un apartament prin testament notarial in prezenta martorilor,,,ulterior la ... (vezi toată discuția)