avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Reimproprietarire bucata din teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Reimproprietarire bucata din teren

Buna ziua!
In familia noastra avem o proprietate de 3000 m2 pe care dorim sa construim o casa . Am facut luna asta masurarile cadastrale si am actualizat fizic si digital toate actele la acel teren dar intrebarea e urmatoarea : Tata sustine ca in urma cu 20 de ani a vandut 4 ari din frontul terenului respectiv dar doar pe baza unui contract semnat de mana , fara notar. Pe cartea funciara si pe planul de amplasament terenul apare tot , impreuna cu acele 7 ari.
Am vrea sa stim cine mai e proprietarul acelor 7 ari acum dupa actualizarea actelor ? Si in caz ca vand acele 7 ari printr-o dezasamblare facuta de topograf , pot fi dat in judecata ?
Ultima modificare: Miercuri, 11 August 2021
Padurean Calin, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna ... mariustz mariustz Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna schita cadastrala. Vreau sa cumpar un teren de la cineva, acesta neavand timp mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Teren mai putin decat in acte cristi200846 cristi200846 In 1974 parintii mei au cumparat un teren de 360 mp pe care au construit o casa . Vanzatorul avea o parcela de 720mp pe care a impartit-o in doua. Cand le-a ... (vezi toată discuția)
Suprafata diferita intre acte si teren van_allen78 van_allen78 În urmă cu câtiva ani am cumpărat un teren de 20 de ari de la un vecin.Acel vecin îşi împărţise terenul în două -o parte cumpărată de mine şi ... (vezi toată discuția)