avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cu privire la ce ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Buna ziua, Am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna ...

Buna ziua,

Am nevoie de un raspuns cu privire la ce inseamna schita cadastrala.

Vreau sa cumpar un teren de la cineva, acesta neavand timp mi-a dat actele sa le duc la notar si a spus ca pe langa certificatul de urbanism pentru vanzare, mai are nevoie de "schita cadastrala".

Ei bine, vanzatorul vrea s-o scoata online de pe site-ul ANCPI insa nu stim ce trebuie sa comande, deoarece nu stim unde se regaseste acea schita cadastrala si de ce nu o are.

Pe site am gasit urmatoarele:
- Extras de carte funciara pentru informare
- Extras din planul cadastral, pe ortofotoplan

Care din astea trebuie comandata?

Mentionez ca de asemenea, pe teren nu este nici o casa, e doar teren intravilan si dupa ce-l cumpar urmeaza sa fac pe el o casa.

Cel mai recent răspuns: Vladislav20 , utilizator 23:16, 14 Octombrie 2020
Schita cadastrala nu este un termen ``oficial``.
De ceea ce aveti nevoie se numeste ``plan de amplasament si delimitare`` - anexa nr. 1.35 din ordinul 700/2014

Acesta in momentul de fata nu il puteti comanda online, ci trebuie sa va deplasati la biroul de cadastru din orasul dumneavoastra. Din pacate se va deplasa proprietarul sau va face o imputernicire scrisa de mana, altfel nu il puteti scoate.

De extrasul de carte funciara o sa mai aveti nevoie la notar, dar nu cel simplu care se comanda online, ci de un ``extras de carte funciara pentru autentificare``, care il va poate scoate doar notarul, la fel de la biroul de cadastru.

De extrasul de plan cadastral o sa aveti nevoie pentru proiectul de bransamente, probabil o sa va fie solicitat cand o sa va legati la gaz, apa, etc.

Atentie cand comandati online un extras cf/extras de plan cadastral cand o sa aveti nevoie sa folositi site-ul epay.ancpi.ro care este site-ul agentiei de cadastru, restul sunt site-uri de la persoane private care vand la preturi duble/triple aceeasi produs.

Vedeti daca terenul are numar cadastral, daca nu inainte sa puteti incepe demersurile pentru autorizarea constructiei va trebui sa luati legatura si cu un topograf autorizat ca sa va masoare terenul. Daca nu are numar cadastral, ar fi bine sa fie masurat inainte de cumparare ca sa nu aveti surprize pe care le mai intalnesc gen ``gardul vecinului la mine pe teren``, sau ``am cumparat un teren de x mp in acte, dar pe teren sunt doar y mp``, etc.
Nu stiu din ce zona a tarii sunteti de aceea am mentionat si acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr cărții funciare,nr cadastrului și nr topografic unde le ... Magie1 Magie1 Nr cărții funciare,Nr cadastrului și Nr topografic unde le pot obține nu le știu îmi trebuie ptr O.C.P.I. ptr completare formular. (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Consolidare casa veche Dora Iulia Dora Iulia Buna ziua, Am si eu mai multe intrebari si sper sa gasesc raspunsul in aceasta comunitate. Am o casa veche in Bucuresti aproximativ din anul 1960 din ... (vezi toată discuția)