avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impozit plătit. Bună ziua! Sunt moștenitorul unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impozit plătit. Bună ziua! Sunt moștenitorul unei suprafețe de teren care ...

Bună ziua! Sunt moștenitorul unei suprafețe de teren care acum am aflat că a fost trecut la comuna vecină de mai mulți ani, fără să fie înștiințat tatăl meu. Terenul a fost și este în arendă la o asociatie care a plătit impozitul. Am primit o înștiințare de la primaria unde e terenul acum, ca am de plată o sumă mare. Cum ar trebui să procedez? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Gigi B , utilizator 16:58, 15 August 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cereti de la arendas o copie de pe chitanta de plata a impozitului. Notificati primaria care v-a trimis instiintarea de plata si anexati copia de pe chitanta.
Trebuia vazuta perioada pentru care nu a fost platit impozitul.
Mulțumesc! Problema e că cei care mi-au trimis notificare vor să plătesc la ei din urmă și să dau în judecată primaria de domiciliu, unde am plătit pt recuperarea sumei.
Puteti cere primariei unde ati platit dvs. impozitul, in scris, cu nr. de inregistrare/ data, sa trimita banii daca respectiva primarie nu a instiintat proprietarul ca terenul a fost anexat la alt judet. Documentul prin care s-a trasferat terenul ar trebui sa fie si in posesia proprietarului.
Daca exista document scris prin care s-a facut transferul de teren de la o primarie la alta, cine a incasat fara sa aiba acest drept, in mod normal trebuie sa transfere si banii.
Sa dea in judecata primaria care va cere sa platiti, primaria care a incasat impozitul pe teren, nejustificat.
Mulțumesc, voi încerca varianta dvs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendas declara insolventa, nu plateste arenda, dar cultiva din nou terenul Hauti Hauti Am arendat pe 5 ani. In octombrie 2016 contractul va expira. In contract este prevazut ca arendasul sa plateasca impozitul pe teren la primarie dar de trei ... (vezi toată discuția)
Solicitare despagubiri in proces civil raser raser Se pot cere despagubiri intr-un proces civil? - Obiectul procesului este constatarea nulitatii unui pretins contract de arendare care nu este semnat nici de ... (vezi toată discuția)
Arendarea unui teren marusca marusca Situatia este urmatoarea: sintem mai multi frati mostenitori ai unui teren detinut de tata. Unul dintre frati a incheiat un act sub semnatura privata cu o ... (vezi toată discuția)