avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Bani şi Afaceri ... Bursa de valori Cum se poate scapa de actiunile reziduale la SIF-uri?
Discuție deschisă în Bursa de valori

Cum se poate scapa de actiunile reziduale la SIF-uri?

Cum se poate scapa de actiunile reziduale la SIF-uri? Pentru cine nu stie , si a participat la programul de privatizare ( '95 sau 97 parca) , pentru fiecare certificat galben ( cel cu cele 5 FPP -uri ) si cel albastru a primit actiuni . Astfel orice certificat galben adaugat ( se puteau cumpara de pe piata "gri") omul a primit 5-10 actiuni la fiecare SIF . Problema este ca aceste actiuni au o valoare extrem de mica ( cativa lei) iar pentru tranzactionare trebuie extras de la Registrul Depozitarului Central , care costa 18 lei pe fiecare emitent ( SIF in cazul de fata deci 90 lei per 5 SIF-uri ) . Aceste actiuni arata ca ai venituri pentru care trebuie sa platesti dari la stat , daca de exemplu intr-un an nu lucrezi / nu ai venituri , de fapt ai cei cateva zeci de bani pentru care trebuie sa platesti contributia la sanatate!
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 August 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: alexstaneci , utilizator 13:25, 2 Septembrie 2021
Este singura procedura ce poate fi abordata.
Informatii utile se gasesc aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Nu cred ca este legal sa primesti ceva despre care nu ai fost informat, cu o valoare de 2-3 lei , si apoi sa platesti cateva sute de lei sa scapi ! Depozitarul central are un tarif de 15 lei/emitent, iar daca doreati sa ne informati corect puteati sa puneti si interogarile gratuite de-a lungul timpului , dar care nu au o valoare pentru a tranzactiona ....
Dumneavoastră vă certați cu noi?
intrebarea dumneavoastra tine loc de raspuns ? Cred ca am pus toate datele in postare : Detin ceva de care nu am stiut , nu am fost informat , cu o valoare de 2-3 lei. Domnul Popa mi-a oferit o solutie standard, sa platesc niste sume de 10 ori mai mari drept taxe. Consider ca aceasta taxare e o forma de penalizare a cetateanului, care in cazul asta nu are nici o vina, iar pe acest site cu profesionisti in studiul legii, speram sa gasesc o alta rezolvare. Daca va supara intrebare , puteti sa o eliminati , doar de aceea sunteti "Administrator" . De asemenea topicul nu este unul particular, ci este de interes pentru mii sau zeci de mii de oameni. Poate statul ar putea sa faca lege pentru reparatie si cei care au asemenea resturi de actiuni sa le poata transfera fara nici un fel de taxe la fondul de pensii pilon 2 ( nu ca s-ar imbogati, dar macar nu ar ramane la mana celor care decid acum in AGA acestor SIF-uri si se bazeaza pe lipsa multor voturi exprimate ). Sper sa doreasca urmaritorii acestui site "sa se certe" in continuare cu mine sau cu legile strambe de la noi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu despagubirea proprietatii - actiuni Tudor Popazu Tudor Popazu in conditiile in care doresc instrainareaactiunilor sau depunerea acestora catre o companie care imi poate da un numerar avantajos ,se poate unde trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)
Transfer/donatie actiuni fondul proprietatea omv petrom kyky_micky kyky_micky Buna ziua. Cum se pot dona actiuni Fondul Proprietatea OMV Petrom ? O ruda a mea de gradul 1 vrea sa-mi doneze cateva actiuni, a fost la Depozitarul Central, a ... (vezi toată discuția)
Actiuni la sif banat crisana july21 july21 Buna ziua ,va rog sa ma ajutati daca puteti sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu actiunile BANAT CRISANA,as dori sa le vand si as vrea sa stiu ce valoare ... (vezi toată discuția)