avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Cum ma pot proteja legal, in situatia in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Cum ma pot proteja legal, in situatia in care mama ...

Buna ziua,
Cum ma pot proteja legal, in situatia in care mama mea, in varsta de 88 de ani, care locuieste singura intr-un apartament de 2 camere, imi refuza orice ajutor, de la hrana pana la medicamente, plata facturilor etc, sub pretextul ca ii vreau raul....in schimb apeleaza la oricine din piata, din parc, de pe strada...cu marota ca fiica ei doreste sa o omoare...mentionez faptul ca am o situatia materiala buna, relatiile cu ea au fost onorabile pana acum cateva luni, nu pot suspiciona altceva decat o agravare a starii sanatate mintala, datorata varstei. Cum pot solicita o evaluare psihiatrica?
Cel mai recent răspuns: Andreea Dana Fodor , Avocat 07:17, 16 August 2021
Buna seara,

Puteți încerca să o programați la un consult psihiatric pentru a i se pune un diagnostic sau să o internați într-un centru de psihiatrie pentru a fi evaluată starea de sănătate mintală.

In situația în care refuza sa se prezinte sau nu va puteți înțelege cu dumneaei, puteți apela la procedura internării nevoluntare într-o clinică de psihiatrie.

Dispozițiile articolelor 53-68 din Legea sănătăţii mintale şi a protecţiei persoanelor cu tulburări psihice nr. 487/2002 prezintă procedura internării nevoluntare.
Ultima modificare: Duminică, 15 August 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde. Intre timp, mama a fost preluata de catre fratele meu. Va contactez in functie de evolutia cazului.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
mona constantin, utilizator
Cu plăcere!
Ultima modificare: Luni, 16 August 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama amenință ca se omoară și e in depresie Elly3421 Elly3421 Mama amenință ca se omoară . E in depresie și are probleme mentale . ce pot face Pt a o proteja ? De buna voie ea nu merge la medic dar mie teama sa nu ... (vezi toată discuția)
Există posibilitatea de a contesta solicitarea evaluării psihiatrice, pe cale legală, înainte de a se da curs acesteia? ContSters396991 ContSters396991 Dacă se solicită evaluarea psihiatrică a unei persoane de către familia acesteia sau de către reprezentanți ai unor instituții, are dreptul persoana ... (vezi toată discuția)
Modificări la legea sănătății mintale și a protecției ... Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Nu-i CAPTCHA, nu-i persoană Modificări la Legea sănătății mintale și a protecției persoanelor cu tulburări psihice Articolul 5 b1) prin persoană cu dizabilități psihice se ... (vezi toată discuția)